Korona virüs kabusunda bugün

Korona virüs dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Ölü sayısının virüs bulaşan hasta sayısıyla birlikte paralel olarak arttığı dünyada tüm ülkeler bireysel olarak önlem almaya çalışıyor. İşte korona virüs son durum bilgileri...

Korona virüs kabusunda bugün

Dünya genelinde yarım milyon vakayı geride bırakan ve her gün yayılan koronavirüs salgınında toplam ölü sayısı 26 bin 837'ye ulaştı. 919 yeni ölümün gerçekleştiği İtalya, bir günde kaydedilen en yüksek ölüm sayısı ile rekor kırarak toplamda 9.134 ölü ile virüste en çok can kaybı yaşayan ülke oldu.

  • İtalya'da Kovid-19 salgınından ölenlerin sayısı son 24 saatte 969 artarak 9 bin 134'e yükseldi.
  • İspanya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, korona virüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 24 saatte 842'ye yükseldi.
  • İran'da son 24 saatte yeni tip korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 139 artarak, 2 bin 517'ye yükseldi.
  • İngiltere'de corona virüs nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte rekor şekilde 181 kişi artarak 759'a yükseldi.
  • Japonya'da ölü sayısı 63'e yükseldi.

TÜM DÜNYADAN KORONA VİRÜS GELİŞMELERİ

Japonya'da ölü sayısı 63'e yükseldi

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü Japonya'da yayılmaya devam ediyor. Japonya Sağlık Bakanlığı ve yerel hükümetlerin verilerine göre 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkedeki virüs kaynaklı ölüm vakalarının sayısı 63'e yükseldi. Daha önce karantinaya alınan Diamond Princess adlı geminin yolcularından hayatını kaybeden 10 kişi dışında, Japonya'nın farklı eyaletlerinden 53 kişi korona virüsüne yenik düştü.

Korona virüsüne yakalananların sayısı bugün de artmaya devam etti. Bugün öğlen itibariyle ülke genelinde 2 bin 240 kişinin korona virüsünden enfekte olduğunu duyuran sağlık bakanlığı, toplam vakaların 712'sini ise daha önce karantina altına alınan gemideki yolcu ve mürettebatın oluşturduğunu açıkladı.

İran'da ölü sayısı 2 bin 517'ye yükseldi

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 139 artarak, 2 bin 517'ye yükseldi.

İspanya'da korkunç artış

İspanya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, koronavirüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 24 saatte 842'ye yükseldi

KKTC'de Kovid-19 nedeniyle ilk ölüm

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde Kovid-19 tedavisi gören 67 yaşındaki Alman erkek turistin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, hastanın aynı zamanda kronik obstruktif akciğer (KOAH) ve hipertansiyon rahatsızlığı bulunduğu kaydedildi. KKTC'de Kovid-19 ilk kez 10 Mart'ta 65 yaşındaki Alman kadın turistte tespit edilmişti. Ülkede Kovid-19 tespit edilen vaka sayısının 61 olduğu belirtilmişti.

İsrail'de Kovid-19 vaka sayısı 3 bin 500'e yaklaştı

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 425 kişide daha Kovid-19 tespit edildiği belirtildi. Böylece toplam vaka sayısının 3 bin 460'a çıktığı kaydedilen açıklamada, hastalardan 50'sinin durumunun ağır olduğu, 89 kişinin de iyileştiği aktarıldı.

Ülkede, bugüne kadar 12 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. İsrail'de Kovid-19 önlemleri kapsamında, tüm okullarda eğitime ara verilirken, kapalı ve açık alanlarda 10 kişiden fazla katılımcının bulunduğu toplantı ve etkinlikler yasaklanmıştı.

Rus ordusu 16 bölgeye hastane kuruyor

Rusya Savunma Bakanlığı komuta kademesi ve bölge komutanları bakan yardımcısı Timur İvanov başkanlığında Korona virüsüne karşı geniş katılımlı toplantı gerçekleştirdi. Moskova'da bulunan bakanlık binasında gerçekleşen toplantıya, bölge komutanları internet üzerinden kurulan bağlantıyla katılarak, sorumlu oldukları bölgelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Rusya'da artan Korona virüsüne karşı Putin'in talimatıyla Rusya Savunma Bakanlığı'nın tedbir ve yatırımları ele alınırken, Timur İvanov Rus ordusu tarafından ülkenin 16 bölgesine hastaneler kurulmaya başlandığını açıkladı. Hastanelerin ilk 8 tanesinin 30 Nisan'a kadar diğer 8 tanesinin 15 Mayıs'a kadar inşa edileceği açıklanırken, hastanelerde bilgisayarlı tomografiler, anestezi ekipmanları ve endoskopi teknolojik tıp aletlerinin bulunacağı belirtildi.

Kanada’da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 53'e çıktı

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı ve Kanada Halk Sağlığı Ajansı verilerine göre, ülke genelinde Kovid-19 vaka sayısı son 24 saatte 3 bin 292'den 4 bin 644'e çıktı. Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı ise 20 artarak 53 oldu.

Latin Amerika'da Kovid-19 vaka sayısı 11 bini aştı

Nüfusu 600 milyonu aşan Latin Amerika bölgesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 11 bini geçti. Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, kuzeyde Meksika'dan başlayan, güneyde Arjantin ve Şili ile biten bölgede Kovid-19 görülenlerin sayısı 11 bin 145, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 209 oldu.

Orta Amerika

Orta Amerika ülkelerinde görülen Kovid-19 vakaları, Guatemala'da 1'i ölü 28, El Salvador'da 13, Honduras'ta 1'i ölü 68, Nikaragua'da 1'i ölü 2, Kosta Rika'da 2'si ölü 263 ve Panama'da 9'u ölü 674 olarak kaydedildi. Karayip denizindeki ada ülkelerinde ise Küba'da 2'si ölü 80, Dominik Cumhuriyeti'nde 20'si ölü 581 ve Haiti'de 8 vaka görüldü.

Güney Amerika

Latin Amerika'da ilk Kovid-19 vakasının 26 Şubatta görüldüğü ve en çok ölü sayısı ile vakanın kayıtlara geçtiği yaklaşık 210 milyon nüfusu ile bölgenin en kalabalık ülkesi Brezilya'da virüs 92'si ölü 3 bin 417 kişide görüldü.

Korona virüs kabusunda bugün - Resim : 2Ekvador'da 36'sı ölü 1595, Şili'de 5'i ölü 1610, Peru'da 9'u ölü 635, Kolombiya'da 6'sı ölü 539, Venezuela'da 1'i ölü 107, Paraguay'da 3'ü ölü 52, Arjantin'de 13'ü ölü 589, Uruguay'da 238 ve Bolivya'da 61 vaka kayıtlara geçti.

ABD'de koronavirüs testi pozitif çıkan Kongre üyesi sayısı 5'e yükseldi

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Pennsylvania temsilcisi Cumhuriyetçi Mike Kelly, koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı. Böylece ülkede koronavirüs bulaşan Kongre üyesi sayısı 5'e çıktı.

Almanya 15 asker görevlendiriyor

Alman ordusu (Bundeswehr) yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) ile mücadelede bölgesel yönetimlere destek olmak amacıyla 15 bin asker görevlendirecek.

Ürdün'de koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'nın haberine göre, Prens Hamza Hastanesi Müdürü Dr. Abdurrezzak el-Haşman, 83 yaşında bir kadının Kovid-19'dan dolayı yaşımını yitirdiğini açıkladı.

Haşman, ölen kadının daha önceden kronik hastalıkları olduğunu belirtti. Resmi verlere göre, ülkede Kovid-19 vaka sayısı 235'e ulaştı.

Askeri hastane gemisi Los Angeles'ta!

ABD Deniz Kuvvetleri'ne bağlı, Mercy sınıfı bir hastane gemisi olan USNS Mercy (T-AH-19) Los Angeles Limanı'na demirledi. Güney Kaliforniya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede hastanelerin yetersiz kalması durumlarda hizmet vermekle görevli olan hastane gemisinde, mürettebat sürekli güvertede kalacakken, hasta harici giriş ve çıkışlara izin verilmeyeceği belirtildi.

BAE'de koronavirüs vakaları arttı

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı 405'e çıktı. Lübnan'da ise ölü sayısı 8, vaka sayısı 391'e yükseldi.

Lübnan

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hastalardan birinin daha hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısının 8'e çıktığı belirtildi. Son 24 saatte ülkede 23 kişide daha Kovid-19 tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 391'e yükseldiği bildirilen açıklamada, bugüne kadar 23 kişinin sağlığına kavuştuğu kaydedildi.

AB'den Fas'a koronavirüsle mücadele için 450 milyon avro yardım

Fas resmi ajansı MAP'ın haberine göre, AB ve Fas'tan yapılan ortak yazılı açıklamada, AB'nin Kral 6. Muhammed'in kurduğu Koronavirüsle Mücadele Fonu'na hemen 150 milyon avroluk destek sağlayacağı belirtildi.

Fas'ta bugün itibarıyla Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e, vaka sayısının ise 333'e yükseldiği açıklanmıştı.

Mali’de toplu taşımada Kovid-19 tedbirleri

Sahraaltı ülkesi Mali'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle toplu taşımada ek tedbirler alındı. Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülke çapında minibüs ve otobüslerde yolcular arasında birer metre mesafe bırakılması zorunluluğu getirildi.

Hükümetten yapılan açıklamada, ilk 2 vakanın çarşamba görüldüğü ülkede, son iki günde 9 yeni vakanın daha tespit edildiği belirtildi.

Senegal’de 14 yeni vaka

Batı Afrika ülkesi Senegal’de son 24 saatte yapılan 144 Kovid-19 testinden 14’ü pozitif çıktı. Vakalardan 11’i yurt dışından gelen, 2’si durumu izlenen kişilerde görülürken, 1 kişinin hiçbir temas hikayesi olmadığı belirlendi.

Tunus'ta koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi

Tunus'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısının 7'ye yükseldiği bildirildi. Başkent Tunus'un güneyindeki Safaks kentinin Bölge Sağlık Müdürü Ali el-Ayyadi yaptığı açıklamada, kentteki Habib Burgiba Hastanesi'nde Kovid-19 nedeniyle 39 yaşında bir kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Tunus'ta böylece Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 7'ye yükselmiş oldu. Resmi verilere göre ülkede Kovid-19 vaka sayısı da 30 artarak 227'ye ulaştı.