Korona virüs ile mücadelede Türk ışını dönemi!

Korona virüs tedavisi için Türk bilim insanları tarafından geliştirilen "Sensitif Derin Ultraviyole ve Lazer Tedavisi" klinik çalışmalarına Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu onay verdi.

İnfluenza tedavisinde kullanılan ve büyük başarı elde edilen milli cihazın geliştirilerek korona virüs ile mücadelede de kullanılması için çaba sarf eden Türk Bilim insanları artık sona geldi. Gazi Üniversitesi'nde hayvan deneyleri yapılan Turkish Beam cihazının etkinliği ve güvenliği kanıtlandıktan sonra diğer aşama olan klinik araştırma safhasına geçildi.

Ultraviyole C ışını enfeksiyonların tedavisinde kullanılan mevcut yöntemlere alternatif inovatif bir yaklaşımdır. Turkısh Beam cihazı ile dünyada ilk defa 254 nm dalga boyunda UVC ışının Lazer Işınları ile desteklenerek yapılan bir tedavi yöntemi olarak kullanılacak. Sistem, jeneratör bir ultraviyole/ lazer ışık kaynağı ve bunun üzerine konnektörlenmiş fiberoptik kablolar vasıtasıyla İnvamed Steerable Katetere yerleştirilerek uygulanır. Fiberoptik sistemin ucundan çıkan ultraviyole/ lazer ışığı, mikroorganizmaları (virüsler dahil) saniyeler süren bir uygulamanın sonunda yok eder. Sistem, fiberoptik bir kateter vasıtası ile damar içi, soluk borusu,akciğerler ve solunum yollarına direkt olarak gönderilerek, kateterden düşük dozda UVC ve Laser ışını uygulaması ile bu bölgelerdeki mikroorganizmaların yok edilmesi temeline dayanır.

Türkiye'nin milli tıbbi cihazda öncü aktörü olan RD GLOBAL/ INVAMED firmasının geliştirdiği Turkish Beam tıbbi cihazının Korona virüs ile mücadelede kullanılması için Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu yapılan başvuruya onay verdi.

Covid-19 Tedavisi İçin Türk mühendis ve doktorları tarafından geliştirilen Sensitif Derin Ultraviyole ve Lazer Tedavisi yani Türk Işın Tedavisi için Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumundan klinik araştırma için Türkiye'nin öncü sağlık merkezlerinden üç tanesinde uygulanması için onay alınmış oldu.

Milli inovasyon ve milli üretimle üretilen Turkish Beam cihazının uluslararası patent başvurusunun da yapıldığı RD GLOBAL/ INVAMED yetkilileri tarafından belirtildi.