Korona virüse karşı online nikahla dünyaevine girdiler!

İstanbul'da, korona virüs salgını tedbirleri kapsamında sevdiklerinden uzak dünyaevine giren çift, nikah törenlerini internet üzerinden canlı yayın imkanı sunan platformlar aracılığıyla yakınlarına izletti.

Kına gecesini farklı şehirlerdeki arkadaşlarının katılımıyla çevrimiçi görüntülü konuşma imkanı sağlayan uygulama aracılığıyla gerçekleştiren Pınar Gürkan ve Mutlu Toksöz çifti, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki nikah törenlerinin korona virüs pandemisi dolayısıyla iptal edilmesinin ardından İstanbul'da dünyaevine girdi.

Bakırköy'deki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde evlenen çift ile nikah  şahitleri, maskeleri ile salona giriş yaparken, bir nikah şahidi çifte "Sizin için düğünlük maskemi taktım da geldim." esprisi yaptı. Çift ve şahitler, vücut  ısıları ölçüldükten sonra tören alanına alındı.

Başta birinci derece akrabaları olmak üzere yakınlarına "Evde kal"  çağrısında bulunan ve bu sebeple sınırlı sayıda şahidin huzurunda dünyaevine  giren çift, nikah törenlerini merak eden ve bu anlara "sanal şahitlik" etmek  isteyen yakınları için internette canlı yayın yaptı.

Görüntüleri cep telefonları  aracılığıyla farklı uygulamalarla izleyenlere aktaran çiftin yakınları, bir  yandan törendeki gelişmeleri yorumlarken, diğer yandan katılımcıların sorularını  yanıtladı. Görüntülü konferans imkanı sunan uygulamaları kullanarak katılımcıları  mutluluklarına ortak eden çift, tebrikleri de online şekilde kabul etti.