Dünyayı sarsan salgında bugün!.. Azerbaycan'a da sıçradı!

Japonya’da korona nedeniyle OHAL ilan edildi. İran'da korona virüs nedeniyle 8 kişi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı ülke genelinde 34'e vaka sayısı da 388'e yükseldi. Azerbaycan'da da ilk korona virüs vakası tespit edildi.

Dünyayı sarsan salgında bugün!.. Azerbaycan'a da sıçradı!

Azerbaycan'da da ilk koronavirüs vakasının görüldüğü açıklandı.

İran'da koronavirüs nedeniyle 8 kişi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı ülke genelinde 34'e vaka sayısı da 388'e yükseldi.

Yaşanan can kayıplarının 41’i Kovid-19’un merkez üssü Hubey eyaletinde gerçekleşirken, başkent Pekin’de 2, Sincan Uygur Özer Bölgesi’nde bir kişi yaşamını yitirdi.

Bu kapsamda toplam ölü sayısı ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 790’a yükselirken, virüs bulaşan kişi sayısı da 7 bin 952’sinin durumu ağır olmak üzere 78 bin 824’e çıktı.

Virüs bulaşma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 2 bin 308’e, müşahede altındaki kişilerin sayısı 65 bin 225’e geriledi. Kovid-19’dan taburcu edilen kişilerin sayısı da 36 bin 117’ye ulaştı.

Ayrıca Kovid-19 bulaşan kişi sayısı Çin ana karası dışında, Hong Kong’da 93’e yükselirken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde ise 10 olarak aktarıldı.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

Korona virüsü 4 ülkeye daha sıçradı

Yeni Zelanda, Belarus, Litvanya ve Nijerya'da ilk korona virüsü vakalarının kaydedildiği açıklandı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan korona virüsü, 4 ülkeye daha sıçradı. Yeni Zelanda, Belarus, Litvanya ve Nijerya'da ilk korona virüsü vakalarının tespit edildiği duyuruldu.

Yeni Zelanda'da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran'dan dönen 60 yaşlarında bir kişinin korona virüsü test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi. Hastanın Auckland Şehir Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlk Covid-19 vakamız olmasına rağmen toplum açısından salgın olasılığı düşük" ifadeleri kullanıldı.

Belarus'ta da sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ülkede İranlı bir öğrencide virüs tespit edilmesinin ardından ilk korona virüsü vakasının kaydedildiği bildirildi.

Litvanya'da ilk korona virüsü vakasının, İtalya'nın kuzeyinde bulunan Verona kentinden dönen bir kadında tespit edildiği aktarıldı. Litvanya hükümeti tarafından yapılan açıklamada, kadının Pazartesi günü ülkeye dönmesinin ardından Siauliai kentindeki hastanede karantinaya alındığı belirtildi.

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da ise yetkililer, ilk korona virüsü vakasının ülkeye gelen İtalyan bir erkekte tespit edildiğini duyurdu.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, tüm devletlerin hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.

Japonya’da korona nedeniyle OHAL ilan edildi

Japonya'nın Hokkaido Eyaleti Valisi Naomichi Suzuki, bölgede artış gösteren korona virüsü vakaları nedeniyle OHAL ilan ettiklerini açıklayarak, vatandaşlara hafta sonu dışarı çıkmamaları çağrısında bulundu.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsünün hızla yayılmaya devam ettiği Japonya'dan, virüsün yayılmasını önlemeye yönelik kritik bir adım geldi. Ülkenin kuzeyindeki Hokkaido Eyaleti'nin valisi Naomichi Suzuki, bölgede Korona virüsünden enfekte olmuş kişi sayısının artması nedeniyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan ettiklerini söyledi. Bugün düzenlediği basın toplantısında konuşan Suzuki, Hokkaido sakinlerine bu hafta sonu evlerinde kalma çağrısında bulundu.

Japonya'nın kuzey eyaleti Hokkaido, virüsün ülkede en hızlı yayılım gösterdiği bölgelerden biri olarak biliniyor. Ülke genelinde karantina gemisinden bildirilen 705 vaka dahil tespit edilen toplam 900'ü aşkın vakanın en az 66'sını Hokkaido bölgesinden bildirilen vakalar oluşturuyor.