Korona kabusunda bugün!.. O ülkede ilk can kaybı!

Çin’de korona virüsü salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 900’e dayandı. Avustralya’da ilk can kaybı yaşandı.

Korona kabusunda bugün!.. O ülkede ilk can kaybı!

İran'da korona virüsü nedeniyle 11 kişinin daha ölmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 54'e çıktı, vaka sayısı ise 978'e yükseldi.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan yazılı açıklamada, ülkede bugüne kadar yaşanan toplam can kaybı, 2'si Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 872’ye, Kovid-19 vaka sayısı da 79 bin 824’e ulaştı.

Kovid-19 şüphelisi kişilerin sayısı 851’e, müşahede altına alınanların sayısı 51 bin 856’ya gerilerken, taburcu edilenlerin sayısı da 41 bin 625’e yükseldi.

Ayrıca ülkede salgın nedeniyle son 24 saatte 35 kişi hayatını kaybetti. 573 yeni koronavirüs vakası saptanırken, yeni can kayıplarının 34’ü koronavirüsün en yoğun görüldüğü Hubey, biri ise Hınan eyaletinde gerçekleşti.

Kovid-19 vaka sayısı Çin ana karası dışında Hong Kong’da 95’e yükselirken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde ise 10 olarak aktarıldı.

Avustralya’da koronavirüsten ilk can kaybı

Çin’de ortaya çıktıktan sonra hızla yayılan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) Avustralya’da ilk can kaybı yaşandı.

Batı Avustralya Eyalet Sağlık Şefi Andrew Robertson, Japonya'nın başkenti Tokyo yakınlarındaki Yokohama Limanı'nda karantinaya alınan "Diamond Princess" adlı yolcu gemisinde koronavirüse yakalandıktan sonra Avustralya’da tedavi altına alınan 78 yaşındaki bir erkek hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Batı Avustralya’nın başkenti Perth’teki Sir Charles Gairdner Hastanesi'nde ölen kişinin ülkede bu hastalıktan ilk can kaybı olduğunu hatırlatan Robertson, "Bu çok trajik durum, Diamond Princess yolcu gemisi ile bağlantılı. Genel toplum ya da personel için risk yok." ifadesini kullandı.

Ölen kişinin Diamond Princess gemisinde virüse yakalanan 79 yaşındaki eşinin de aynı hastanede tedavisinin sürdüğünü belirten Robertson, kadının durumunun stabil olduğunu bildirdi.

Japonya'da virüs nedeniyle 1 kişi daha hayatını kaybetti

Japonya'da virüs nedeniyle 1 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklanırken, söz konusu kişinin hastanede virüs kapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Japonya'da yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Hokkaido adasında 70 yaşlarındaki erkek bir hastanın korona virüsü salgını (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Hokkaido yetkilileri, hastanın geçtiğimiz 17 Ocak'ta başka bir hastalık için hastaneye kaldırıldığını, birkaç hafta sonra grip benzeri semptomlar göstermeye başlaması üzerine 25 Şubat'ta korona virüsü için pozitif test edildiğini belirtti. Sağlık yetkililerinin, adamın hastanedeyken virüse yakaladığından şüphelendiği ifade edildi.

Japonya'da gerçekleşen son ölüm ile ülkede korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktı. Ayrıca ülkede daha önce karantinaya alınan Diamond Princess yolcu gemisinde ise 6 kişi hayatını kaybetmişti. Gemideki vakalar ile birlikte ülkede şu ana kadar korona virüsü nedeniyle gerçekleşen ölüm vakalarının sayısı 12 olarak biliniyor.

Ermenistan'da ilk Kovid-19 vakası tespit edildi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İran'dan gelen bir yolcuda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini ve bunun ülkede ilk vaka olduğunu duyurdu.

Paşinyan, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, bir süre önce Tahran’dan gelen 29 yaşındaki Ermenistan vatandaşında Kovid-19 tespit edildiğini belirtti.

Hastanede tedavi altına alınan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini paylaşan Paşinyan, "Maalesef ilk teyit edilmiş vakayı yaşadık. Virüs tespit edilen kişiyle temas kuran herkesin takibi yapılıyor." ifadesini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19 için küresel risk seviyesini "yüksekten", "çok yüksek"e çıkarmıştı.