Korona virüsü sonrası yasaklanmıştı... Çin'de köpek eti yeme çağrısı!

Şenzen kenti belediyesinden kedi-köpek eti yenilmesini yasaklayan ilk Çin şehri olmaya yönelik bir düzenleme taslağı gelmişti. "Fankuai Köpek Eti" adlı şirket, evcil hayvan eti tüketmesini yasaklayan yasayı protesto ederek insanları köpek eti yemeye çağırdı.

Korona virüsü sonrası yasaklanmıştı... Çin'de köpek eti yeme çağrısı!

Çin, korona virüsünün yayılmasını kontrol altına almayı başardığı için derin bir nefes aldı. Ancak ülkedeki yeme alışkanlıklarıyla ilgili tartışmalar dur durak bilmiyor.

Çin’in Hubey eyaletineki Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü nedeniyle, kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı kapatılmıştı. Wuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Virüsün burada satılan bir hayvandan insana geçtiği düşünülüyordu. Korona virüsü salgınının merkezinde olan bu pazarda, koala etinden yılana, fareden kurt yavrularına kadar pek çok şey satılıyordu.

Son olarak, köpek eti yemeklerinde uzmanlaşmış bir şirket, köpek yemenin Çinli insanların 'kültürel güvenlerini' göstermenin bir yolu olduğunu iddia etti.

Çin'in doğu bölgesinde bulunan "Fankuai Köpek Eti" adlı şirket, web sitesinde yayınladığı açıklamada insanların korona virüsü salgını sonrasında evcil hayvan eti tüketmesini yasaklayan yasayı protesto etti. Marka, Şenzen kentindeki milletvekillerinin Batı'daki virüs paniğini yatıştırmak için bu önergeyi hazırladıklarını iddia ediyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; Fankuai şirketi, elde kıyılmış köpek eti, baharatlı köpek eti ve kaplumbağa suyunda kızarmış köpek eti gibi duyması bile tüyler ürperten çeşitli yemekler üretiyor.

Jiangsu eyaletinin Pei ilçesinde bulunan şirket, ismini köpek kasaplığı yaparak hayatını kazandığı iddia edilen eski bir Çinli generalin adından alıyor.

Sert bir açıklama yayınlayan şirket, Çin halkını "binlerce yıllık Çin yemek kültürünü reddetmekle" suçladı ve insanları eski alışkanlıklarına dönmeye çağırdı.

Yetkililerin halkın isteklerini reddederek geleneklerin karşı tarafında durduklarını ve Çin kültürüne “zorbalık” eden Batı'yı yatıştırmak için önerge hazırladıklarını iddia etti.

Ulusal Halk Kongresi'nin yaban hayvanı etinin tüketiminin tamamen yasaklanması talimatının ardından, Şenzen kenti belediyesinden kedi-köpek eti yenilmesini yasaklayan ilk Çin şehri olmaya yönelik bir düzenleme taslağı gelmişti.

Çin'den tüm dünyaya yayılan yeni tip corona virüsü (covid-19) salgınının çıkış yerinin Hubey eyaletinin Wuhan kentinde yaban hayvan eti satılan bir pazar olduğu sanılırken, et tüketimine yönelik düzenlemelere gidilmişti.

Çin'de en yüksek devlet ve yasama organı olan Ulusal Halk Kongresi'nden geçen ay, yaban hayvanı etinin tüketiminin tamamen yasaklanması ve yaban hayvanı ticaretinin daha da kısıtlanması talimatı gelmişti. Bu talimatın yılın ilerleyen aylarında çıkarılacak yaban hayatının korunması yasasına girmesi bekleniyordu.