Korona virüsüne karşı umut doğdu! Kanadalı bilim insanları virüsü izole ettiler

Kanadalı bilim insanları korona virüsünün başarılı bir şekilde izole edildiğini ve korona virüsünün kopyalarının geliştirildiğini açıkladı. Böylelikle bilim insanları aşı yapımında çok daha hızlı çalışabilecek.

Korona virüsüne karşı umut doğdu! Kanadalı bilim insanları virüsü izole ettiler

Kanadalı bir bilim ekibi, korona virüsünün başarılı bir şekilde izole edildiğini duyurdu.

Sunnybrook Araştırma Enstitüsü, Toronto Üniversitesi ve McMaster Üniversitesi’nden bilim insanları korona virüsünün başarılı bir şekilde izole edildiğini duyurdu. İki Kanadalı hastadan elde ettikleri örnekler üzerinde çalışan bilim insanları böylelikle virüsün laboratuvar ortamında tekrar yaratıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Laboratuvarda geliştirilen kopyalar bilim insanlarının hastalığı daha iyi tanımlamak, test etmek, tedavi etmek ve aşı üretmek için bir fırsat olacaktır” denildi. Araştırmada görev alan D.r Arinjay Banerjee, “SARS-CoV-2 virüsünü başarılı bir şekilde izole ettik ve bu sayede araştırmalarımıza devam edeceğiz. Bu sayede daha çok virüs üreterek hastalığın biyolojisini daha iyi öğrenebiliriz ve daha etkileşimli çalışabiliriz” dedi.

Sunnybrook’ta görevli Dr. Samira Mübareka ise, “Bu salgına çözüm bulmak için kilit bilgilere ihtiyacımız var. Bu virüs üzerindeki incelemelerimiz ışığında uzun vadede bir çözüm bulacağız” dedi.