Koronadan kimsenin ölmediği ülkede alarm: Virüslü ceset kıyıya vurdu, ülke kapandı

Salgını bugüne kadar kayıpsız atlatan Pasifik adası ülkesi Vanuatu'da, COVID-19 testi pozitif çıkan bir cesedin kıyıya vurmasının ardından alarm verildi. Ülkede üç gün boyunca adadan dışarıya seyahat yasaklandı.

Koronadan kimsenin ölmediği ülkede alarm: Virüslü ceset kıyıya vurdu, ülke kapandı

Filipinli bir balıkçının cesedi 11 Nisan'da Vanuatu sahilinde, başkent Port Vila'ya yakın bir mesafede bulundu.

Yeni Zelanda kanalı RNZ'yi kaynak gösterdiği haberine göre, Birleşik Krallık bandıralı bir tanker, bir mürettebat üyesinin Port Vila'dan çıkarken gemide olmadığını tespit etti. Vanuatu liman yetkilileri tankere limana dönmesini söylediler ve arama kurtarma operasyonu başladı.

Mürettebat üyesinin cesedi sahilde bulunduktan sonra yetkililer tankere el koydu. Ceset bir morga götürüldü ve daha sonra yapılan COVID-19 test sonucu pozitif çıktı.

Salgına bağlı ölümün görülmediği ülkede alarm: COVID-19'lu ceset kıyıya vurdu, ülke kapandı
RNZ'nin haberine göre, adamın COVID-19'dan ölüp ölmediği ve adaya nasıl geldiği gibi sorular hala net değil.

Ancak bugüne kadar COVID-19'dan hiç ölümün yaşanmadığı ülkede Başbakan Bob Loughman işi şansa bırakmayacaklarını belirterek acil şekilde seyahat yasağı uygulamasını yürürlüğe koydu. Arama kurtarma ekibinde yer alan 16 kişi de hızla karantinaya alındı.

John's Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, ülkede bugüne kadar sadece üç COVID-19 vakası bildirdi. Bunların ilki geçen yıl Kasım ayında ve diğeri ise geçtiğimiz Mart ayında bildirildi. Şu ana kadar ise şüpheli tek ölüm, mürettebat üyesinin ölümü olarak görülüyor.

 Kaynak: CNNTÜRK