Korona'dan ölenlerin cesetlerini sokaklara attılar

Sosyal medyada paylaşılan sokağa atılan ceset fotoğrafları dünyayı ayağa kaldırdı. Ekvador’un en kalabalık kenti Guayaquil’de koronadan ölenlerin cesetlerinin toplanması 4-5 günü bulunca halk, çareyi cesetleri sokağa atmakta buldu.

Korona'dan ölenlerin cesetlerini sokaklara attılar

Dünyada korona virüs vakaları bir günde 70 binden fazla artarken, 24 saatteki can kaybı da 4 bini aştı. Önüne geçilemeyen salgın ABD'den Kenya'ya, Peru'dan Çin'e, İngiltere'den Endonezya'ya tüm ülkeleri alt üst etti. Bir ülkede ise, korona virüsten ölenlerin cesetleri sokaklara atılmaya başlandı.Korona'dan ölenlerin cesetlerini sokaklara attılar - Resim : 1

Güney Amerika ülkesi Ekvador’un en kalabalık kenti Guayaquil’de yaşayanlar, sokaklara atılan cesetlerin fotoğraf ve videolarını sosyal medyada paylaştı.Korona'dan ölenlerin cesetlerini sokaklara attılar - Resim : 2

Yetkililer son günlerde yalnızca corona virüsten ölenlerin değil, diğer ölülerin de cesetlerini toplamakta zorlanıyor. Ölenlerin yakınları, cesedin evden alınması için dört - beş güne varan süreler beklemeleri gerektiğini, bu yüzden cesedi evden çıkarmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

  

Yerel gazete El Universo’ya göre 400-450 arası ceset hâlâ evlerinden alınmış değil.
Kentin belediye başkanı Cynthia Viteri, Salı günü yaptığı açıklama ile cesetlerin tutulacağı soğutmalı konteynerlerin kente ulaştığını duyurmuştu.