Duyurdular! Yeni koronavirüs tebliği...

Türkiye'de bugün yürürlüğe giren tebliğ ile koronavirüs aşıları, insan sağlığı ve güvenliği yönünden uygunluğuna ilişkin ithalat uygunluk denetimi listesine alındı.

Duyurdular! Yeni koronavirüs tebliği...

Ticaret Bakanlığının bugün Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren "Sağlık Bakanlığınca Denetlenen Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" ile koronavirüs aşılarının denetimine ilişkin soru işaretlerinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Bugün yayımlanan tebliğe göre, insan vücuduna uygulanacak olan SARS ile ilişkili koronavirüs aşılarının insan sağlığı ve güvenliği yönünden uygunluğu denetlenecek.

Türkiye'de son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından dünyada uygulanan koronavirüs aşıları arasında yer alan BioNTech aşısının teminine ilişkin açıklama yaptı. Koca, açıklamasında şunları kaydetti:

"BioNTech aşısı geçen hafta 5.800 doz test edilmek üzere ülkemize ulaştı. (Salı) Dün ise yaklaşık 750 bin doz aşı teslim aldık. Testler ve klinik araştırma dışında ilk kez BioNTech aşısı geldi. Güvenlik testleri yapılıyor ve önümüzdeki hafta sırası gelen vatandaşlarımıza uygulanacak.