Bakan Koca'dan korona virüsü açıklaması!.. 'Şu ana kadar Türkiye'de...'

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca korona virüs ölümleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Bakan Koca'dan korona virüsü açıklaması!.. 'Şu ana kadar Türkiye'de...'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Korona virüs ölümleriyle ilgili yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

- Hayatını kaybedenlerin çoğu 65 yaş üstü, bağışıklığı düşük kişilerdir.

- 31 Ocak saat 09.30 itibarıyla dünya genelinde 23 ülkede 9 bin 810 koronavirüs vakası görüldü. Bu sayının yüzde 99'u Çin'de.

- Çin'den gelen 11 bin yolcu tarandı, herhangi bir şüpheye rastlanmadı. 

- Bakanlık olarak her türlü bilgiyi sizle paylaştık, paylaşmaya devam ediyoruz.

- Koronavirüs ile ilgili sosyal medyada yer alan maksatlı paylaşımlara itibar etmeyin. 

- Şu ana kadar Türkiye'de kesin koronavirüs tanısı alan herhangi bir hastamız olmadı. Bugüne kadar farklı illerde şüpheli görülen 68 kişiden numune alınarak analiz edildi, herhangi bir virüse rastlanmadı.

- Okullar açıldığında Milli Eğitim Bakanlığı ve Kredi ve Yurtlar Kurumuna yönelik bilgi notlarımızı kendileriyle paylaşacağız.

- Wuhan'dan getireceğimiz vatandaşlarımızın içinde hasta olan yok. Wuhan'da 34 Türk vatandaşımız, 7 Azeri, 7 Gürcü, 1 Arnavut, sağlık kontrollerinin ardından uçağa alınacak. Wuhan'dan gelen uçak indiğinde 14 gün gözlem altında tutulacaklar. Uçağımızın birkaç saat içinde Çin'e hareket etmesi planlanıyor. 

- Çin limanlarından Türkiye'ye gelen yolcu gemisi bulunmuyor. Yük gemileri olabilir. Tüm gemiler sıkı tetkiklerden geçiriliyor.

- Adana'da şüpheli 2 hastamız vardı, bunlarda hastalık çıkmadı. 

- Dünya Sağlık Örgütü'nün henüz önermediği tedbirleri biz 20 gün önceden almaya başlamıştık. En ufak bir şüphe durumunda karantina tedbirleri uyguluyoruz.