Koronavirüs tatilinde anne-babadan birine izin mi verilecek?

Koronavirüsün Türkiye sınırları içine girdiğinin resmen açıklanmasının ardından okullar için tatil kararı verildi. Ancak bu kez de evde kalacak olan çocukların başında kalacak ebeveynlerin çalışıyor olması sorunu çıktı.

Koronavirüs tatilinde anne-babadan birine izin mi verilecek?

İşte çözülmesi gereken diğer problemler:

İlki namileler de idari izinli sayılacak mı? İkincisi ve daha da önemlisi; hem anne hem babası çalışan ve korona virüsü tatiline çıkan çocuğa evde kim bakacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çalışan eşlerden birinin idari izinli sayılıp sayılmayacağı konusunda “Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasını beklemekte yarar var” dedi. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ise "Edindiğim izlenim eşlerden biri izinli sayılacak" haberini verdi. 

İlk, orta ve liselerle 1 hafta tatil edilirken, 25 Mart'tan itibaren de uzaktan eğitim başlayacak. Öğretmenler bu süreçte okula gitmeyecekler.

Koronavirüs tatilinde anne-babadan birine izin mi verilecek? - Resim : 1

Üniversiteler için ise 3 hafta tatil kararı çıktı. Uzaktan eğitim de yapılmayacak. Ancak üniversite akademik ve idare personelleri çalışmaya devam edecek. Onlar için tatil kararı verilmedi. YÖK bu noktada koronavirüs salgınının seyrine göre ilerde ek değerlendirme yapılabileceğini açıkladı.