Koronavirüsü yenen midyeciyle önce dalga geçti, ardından saldırıp yaraladı

İzmir'de seyyar midye satıcısı koronavirüsü yenip, karantina sürecini tamamladıktan 3 gün sonra gittiği markette saldırıya uğradı.

İzmir'in Bornova ilçesinde seyyar midye satıcısı Murat Dal (32), koronavirüsü yenip, karantina sürecini tamamladıktan 3 gün sonra gittiği markette Gökhan Ö. ile karşılaştı. Gökhan Ö., 'Bize hastalığı getirmek zorunda mısın?' diyerek Murat Dal ile dalga geçince tartışma çıktı. Tartışma sırasında Gökhan Ö.'nün saldırısına uğrayan Murat Dal, ekmek dolabına çarptı. Dolabın kırılan camı Dal'ın elini kesti. Hastaneye kaldırılan Murat Dal'ın eline 18 dikiş atıldı. Taburcu olan Dal'ın şikayeti üzerine gözaltına alınan Gökhan Ö., ifadesinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Olay an be an marketin güvenlik kameralarına yansıdı. Bir aydır çalışamadığı için mağdur olduğunu belirten Dal, "Koronavirüse yakalanan insanların küçük, hor görülmemesi lazım" dedi.

Seyyar tezgahta midye satan evli Murat Dal, bir süre önce koranavirüse yakalandı. Evde izole olan Dal, iyileşip karantina süresini tamamlayıp, 22 Ekim'de normal yaşamına döndü. Normal yaşantısına dönmesinden 3 gün sonra gittiği Kamil Tunca Bulvarı Yavuz Selim Caddesi'ndeki bir markette Dal, kendisi gibi müşteri olan Gökhan Ö.'nün saldırısına uğradı. Yaşanan boğuşma sırasında Gökhan Ö.nün ittiği Dal'ın eli, marketin ekmek dolabının camına çarptı. Kırılan dolabın camı sol elini kesen Dal, kanlar içinde kaldı. Market sahibi tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Dal'ın eline 18 dikiş atıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Dal, polis merkezine gidip, olayın ardından kaçan Gökhan Ö.'den şikayetçi oldu. Polis tarafından polis merkezine çağrılan Gökhan Ö., ifadesinin alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Olay anı güvenlik kamerasında

Olay anının marketin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntülerde, markette müşteri olarak bulunan Gökhan Ö.'nün "Meşhur koronavirüslü midyeci bu değil mi?" diye sorduğu, bunun üzerine Dal'ın araya girip, "Evet benim neden gülüyorsun ki" karşılık vermesi üzerine de "Döverim seni" dediği görüntülerde yer aldı. Görüntülerin devamında Dal'ın "Niye döveceksin ki, neye dayanarak döveceksin" demesi üzerine Gökhan Ö.'nün "Hem dikkat etme hastalık kap; ondan sonra şey yap. Elimde kalırsın, gırtlağını keserim senin, öldürürüm seni" dediği duyuldu. Boğuşma anı sırasında Dal'ın elini ekmek dolabına çarpıp, yaralanması da görüntülerde an be an yer aldı.

Görüntüler izlendiğinde marketteki tek maskeli kişinin kendisi olduğunun görüleceğini belirten Murat Dal, "Koronavirüse yakalandım. Evde izolasyon sürecimi tamamladıktan sonra normal yaşantıma döndüm. 3 gün sonra alışverişe gittim. Markete gelen bir müşteri benimle alay edercesine, 'Koronavirüs olan meşhur midyeci sen misin? Neden dışarı çıkıyorsun? Bizim sağlığımızı neden tehlikeye atıyorsun?' gibi laflar etti. İzolasyon sürecimi tamamlayıp öyle çıktığımı söyledikten sonra bana 'Seni döverim, sen bize hastalığı getirmek zorunda mısın?' tarzında şeyler söyledi. O esnadan sonra tartışmamız başladı. İtişmelerden sonra beni ekmek dolabının camına itti. Dengemi kaybettikten sonra ekmek dolabına düştüm. Elimi kestim. 18 dikiş atıldı. Tendonum koptu. 1 aydır çalışamıyorum. Koronavirüse yakalanan insanların küçük, hor görülmemesi lazım" dedi.