Vizonlar şimdi de yakılacaklar

Koronavirüsün bitmemesi ve mutasyona uğrayarak insanlığı tehdit etmesi üzerine vizonlara bulaştığı gerekçesiyle ülkedeki tüm vizyonları toprağın altına gömen Danimarka yeni bir karar aldı.

Vizonlar şimdi de yakılacaklar

Geçtiğimiz 4 Kasım’da corona virüsün başka bir varyantını bünyesinde barındırdığı tespit edilerek 17 milyon vizonu itlaf etme kararı alan ve daha sonra askeri alanlara gömen Danimarka, itlaf edilen 4 milyon vizonu, çevredeki suları kirletme riski taşıması sebebiyle toprak altından çıkarma kararı aldı.

Parlemento’da oy birliğiyle alınan karara göre, altı ay içerisinde vizonların toprak altından çıkarılıp yakılacağı belirtildi.Geçtiğimiz aylarda Danimarka, hayvanlarda Covid-19'un mutasyona uğramış bir versiyonunun bulunmasının ardından vizonların itlaf edilmesine karar vermişti. Daha sonra hükümet, vizonların itlafına gerekçe olarak, geliştirilmekte olan Covid-19 aşılarının, mutasyona uğrayan virüse karşı etkili olamayabileceğini sundu. Ardından Danimarka Tarım Bakanı Mogens Jensen, hükümetin gerekli mevzuatı yerine getirmeden çiftliklerdeki vizonlarının itlaf emrini vermesi suçunu üstüne alarak istifa etmişti.

Danimarka'da "vizon krizi" hala devam ediyor. Hükümet yetkilileri, çevre kirliliğini önlemek için önümüzdeki yıl katledilen vizonların toprak altından çıkarılacağını ve yakılacağını açıkladı.

Toprağın altından çıkarılıp yakılacaklar

Parisien’in haberine göre, geçtiğimiz aylarda corona virüsün bir mutasyonunu yaydıkları iddiasıyla itlaf edilen vizonların topraktan çıkarılması kararı alınırken dört milyon vizonun toprak altından çıkarılarak yakılacağı belirtildi.

Danimarka Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Parlamento'da yapılan oylama sonrasında çoğunluk kararıyla, bulaşıcı hastalık riskleri tamamen ortadan kalktığında, dört milyon vizon cesedinin altı ay içinde yer altından çıkarılacağını ve ardından normal atık olarak yakılacağını açıkladı.