Koronayı önceden bilen baş şüpheli Bill Gates, dünyayı bekleyen yeni tehlikeyi açıkladı

Koronavirüs pandemisini önceden bilmesi ve pandemi sonrasındaki aşı çalışmaları nedeniyle salgının sorumluları arasında gösterilen Bill Gates, dünyayı bekleyen yeni tehlikeyi açıkladı.

Koronayı önceden bilen baş şüpheli Bill Gates, dünyayı bekleyen yeni tehlikeyi açıkladı

Koronavirüs salgını bir nebze de olsa geride kaldı ancak salgın döneminin etkileri devam ediyor. Salgını önceden bilmesi ve pandemi dönemindeki çalışmaları nedeniyle salgının sorumluları arasında gösterilen Bill Gates’ten yeni açıklamalar geldi. Gates, dünyayı bekleyen yeni tehlike hakkında değerlendirmelerde bulundu.

YENİ SALGIN İNSAN YAPIMI OLACAK

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Gates sıradaki pandeminin insan yapımı olacağı ve koronavirüsten çok daha acımasız olabileceğini belirtti.

Dünya liderlerinin farklılıkları bir kenara bırakarak şimdiden hazırlıklara başlaması gerektiğinin altını çizen Gates, daha fazla küresel iş birliği çağrısında bulundu. Gates, söz konusu senaryonun gerçekleşmesi durumunda bunun dünyaya ekonomik maliyetinin 10 trilyon Dolar olacağının altını çizdi.

Milyarder iş insanı kâbus senaryosu olarak anılan bu duruma hazırlıklı olmak için her beş yılda bir hem ülke hem de bölgesel düzeyde bir tatbikat yapılması gerektiğini belirtti.

Kovid-19'un son pandemi olmayabileceğini defalarca dile getiren Gates, yeni bir salgını önlemek için dikkat çeken bir karar almıştı.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Gerekli adımların atılması durumunda yeni bir pandeminin önlenebileceğini belirten Gates bu kapsamda küresel salgına karşı müdahale ve mobilizasyon için oluşturulan GERM ekibi olarak adlandırdığı bir müdahale ekibine yılda 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Gates'in planı söz konusu yatırımın yanı sıra Dünya çapında teşhis ve sağlık sistemlerine yönelik Ar-Ge'ye daha fazla destek sağlamayı da içeriyor.

HAKKINDAKİ TEORİLERE DE YANIT VERDİ

Komplo teorisyenleri, Kovid-19 pandemisi boyunca Gates'i hedef aldı ve kanıt olmamasına rağmen Gates'in şirketleri tarafından geliştirilen mikroçiplerin aşılar yoluyla insanlara yerleştirildiğini iddia etti.

Komplo teorilerine ve aşı karşıtlığı hakkında konuşan Gates şu ifadeleri kullanmıştı;

'Gates Vakfı aşılarla, yeni aşıların icadıyla ve aşıları finanse etmeyle çok ilgileniyor. Bu çabalarla on milyonlarca hayat kurtarmış olmaktan gurur duyuyoruz.' Protestolar hakkında ne hissettiği sorulduğunda Gates, bunun 'biraz tuhaf' olduğunu söyledi.