Koyunlar 15 gün boyunca hiç durmadan dönmüştü! Gizemli koyunların sırrı kesin olarak çözüldü

Çin'deki bir çiftlikte 15 gün boyunca hiç durmadan dönen koyunların sırrı çözüldü. Uzmanlar gizemli koyunlar hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Koyunlar 15 gün boyunca hiç durmadan dönmüştü! Gizemli koyunların sırrı kesin olarak çözüldü

Çin'deki bir çiftlikte hiç durmadan 15 gün boyunca oldukları yerde dönen koyunların gizemi merak yaratmıştı. Dünya genelinde gündem olan koyunlarla ilgili uzmanlardan merakları gideren bir açıklama geldi. 

BİLİMSEL NEDENİNİ ORTAYA KOYDU

İngiltere'deki Hartpury Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Profesör Matt Bell, koyunların bu davranışıyla ilgili bilimsel açıklama yaptı. 

Newsweek'e konuşan Bell, “Görünen o ki koyunlar uzun süredir ayna alanda kaldıkları için gergin ve sürekli aynı hareketi tekrarlıyorlar” dedi. Bell, bazı hayvanların sürekli dar bir alanda sıkışmaktan dolayı öfkeli oldukları için bu hareketi yaptığını, sürüdeki diğer koyunların da onları izlediğini ifade etti.

HALA DÖNÜP DÖNMEDİKLERİ BİLİNMİYOR

Birçok uzman da koyunların yırtıcılardan korunmak için genelde birlikte hareket ettiğini, sürü psikolojisi olarak bilinen bu durumun Çin'deki tuhaf olayı kısmen açıklayabildiğine dikkat çekti.

Öte yandan olayı aktaran Çin basını, koyunların son durumu ve yürümeyi bırakıp bırakmadıkları konusunda yeni bir bilgi geçmedi.