KPSS iptal mi edilecek? 2022 KPSS soruları çalındı mı? 2022 KPSS iptal ediliyor mu? Son dakika 2022 KPSS açıklaması

Türkiye’de milyonlarca kişinin katıldığı 2022 KPSS sınavıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. KPSS sınavından bir yayın evinin test kitapçığındaki sorular ile sınavda sorulan 20 sorunun aynı olması infial yarattı. Twitter’da bile TT olan 2022 KPSS sınavıyla ilgili iptal olması gündeme geldi.

KPSS iptal mi edilecek? 2022 KPSS soruları çalındı mı? 2022 KPSS iptal ediliyor mu? Son dakika 2022 KPSS açıklaması

Son dakika haberine göre 2022 KPSS iptal mi ediliyor? KPSS sınavıyla ilgili flaş gelişme yaşanıyor. Milyonlarca kişinin girdiği sınavda sorulan 20 sorunun bir yayınevinin test sorularıyla aynı olması tartışmaları da beraberinde getirdi.

2022 KPSS soruları çalındı mı?

31 Temmuz 2022’de yapılan KPSS sınavında sorulan sorular 1 Ağustos 2022 tarihinde adayların erişimine açıldı. Adayların erişimine açılmasıyla birlikte büyük olay yaşandı. Bir yayınevinin test kitapçıklarında sorulan 20 soru 2022 KPSS sınavında da sorulunca gündem oldu. Bu durum karşısından KPSS soruları çalıntı mı çıktı? 2022 KPSS sınavı iptal edilecek mi? Soruları da beraberinde geldi.

2022 KPSS İptal mi?

2022 KPSS sınavına giren tüm adaylar “ais.osym.gov.tr” adresi üzerinden ÖSYM şifreleriyle giriş yaparak kitapçılarına ve KPSS sınav sorularına ulaştı. Ancak tüm olay da bu saatten sonra yaşandı. Sınava girenler Bri yayınevinde yayınlanan test kitapçıkları ile KPSS’de sorulan 20 sorunun aynı olduğunu anlayınca KPSS soruları çalındı mı? Soruları akla geldi.

ÖSYM Başkanı görevden alındı

2022 KPSS sınavıyla ortaya atılan çarpıcı iddialar sonrasında Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

2022 KPSS iptal edilecek?

2022 KPSS sınavında yaşanan bu durum sonrasında KPSS sınavının iptali bir kez daha gündeme geldi. Twitter’da KPSS iptal mi edilecek? 2022 KPSS iptal edilsin? #KPSSSoruçalıntı gibi hashtagleri ile TT oldu. Gözler ise ÖSYM’den gelecek olan açıklamaya çevrildi. ÖSYM daha önce yapmış olduğu açıklamasında 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları bir yayınevi(Yediiklim Yayınevi)nin deneme sınavlarında sorduğu soruların şıklarına kadar aynı olduğunu ileri sürdü.