KPSS iptali gündemdeyken 12 yıl sonra şoke eden itiraf Belediye Başkan Yardımcısı'ndan geldi! 'Kaçak öğrenci olarak gittim full çıkardım'

Son günlerin en çok konuşulan konusu olan KPSS sınavı iptal edildi. Sınavın iptal edilmesinin ardından yeni sınav takviminin 17 Eylül'de başlayacağı açıklandı. Yapılan incelemelerde KPSS'de çıkan soruların daha önceden farklı kaynaklarda yayınlandığı da kanıtlandı. Sınav mağduru milyonlarca vatandaştan özür dileyen ÖSYM Başkanı, detaylı incelemelerin devam ettiğini belirtti. KPSS gündemi konuşulurken Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz'dan seneler sonra sınav itirafı geldi.

KPSS iptali gündemdeyken 12 yıl sonra şoke eden itiraf Belediye Başkan Yardımcısı'ndan geldi! 'Kaçak öğrenci olarak gittim full çıkardım'

31 Temmuz pazar günü yapılan KPSS sonrası yaşananlar Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. KPSS'deki soruların daha önce bir yayınevinde çıkan sorularla aynı olduğu tespit edildi. Bu olay üzerine ÖSYM başkanı görevinden alındı ve sınav iptal edildi. Yayınevinde çıkan sorularla KPSS'deki soruların aynı olduğu ortaya çıkınca ÖSYM Başkanı görevden alındı, KPSS ise iptal edildi, henüz yapılmamış olanlar ise ertelendi. ÖSYM Başkanlığına gelen Ali Ersoy, milyonlarca öğrencinin mağdur olduğu olay sonrası özür dilerken, yeni sınav takviminin 17 Eylül'de başlayacağı açıklandı.

Gündem bu olay ile çalkalanırken CHP'li Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz'dan çok konuşulacakbir itiraf geldi.

Belediye meclis toplantısında gelen itiraf!

Geçtiğimiz gün yapılan Gaziemir Belediye Meclis Toplantısı'nda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz, 2010'da girmiş olduğu üniversite sınavıyla ilgili şoke eden itiraflarda bulundu. Sınava birkaç gün kala arkadaşının daveti ile gittiği dershaneden sınav sorularının kendilerine verildiğini söyleyen Zenginobuz, o sorularla matematikten full çektiğini söyledi.

Zenginobuz KPSS ile ilgili yaşananları "çocuk oyunu gibi" olarak nitelendirdi. Bunun ilk kez yaşanmadığını ve 2010'da kendisinin de sınava girdiği tarihte üniversite sınavında benzer şeylerin yaşandığını söyledi.

Son anda eklenen ders ile sorular verildi!

Bahsi geçen dönemde bir dershanenin son anda ek ders koyduğunu ifade eden Zenginobuz, "Arkadaşlarım bana gelip, 'Bizim dershane mantık sorularıyla ile ilgili ders koydu. Gitsek mi gitmesek mi?' dedi. Gitmeye karar verdik. Arkadaşlarım sağ olsun beni de çağırdı. Ben de kaçak öğrenci olarak gittim. 'Mantık soruları 35-40 senedir çıkmıyor' dediler. Bizim dershane bu bilgiyi vermemişti. İyi ki son anda gitmişim. Yemin ediyorum sınavda gözlerim fal taşı gibi açıldı. 2 tane mantık sorusu çıktı. Matematikte birinci ve ikinci bölümde full çıkardım. O ders sayesinde oldu. 40 sene sonra mantık sorusu çıkacağı bilgisi birilerine nasıl ulaştıysa, işte bugün de aynı şey hala yaşanıyor" dedi.