İşte KPSS Ön lisans sınav tarihi! KPSS Ön lisans bölümleri neler?

2022 KPSS sınavının iptal edilmesinin ardından gözler KPSS Ön lisans sınav tarihine çevrildi. Peki 2022 KPSS Ön lisans sınavı ne zaman? KPSS Ön lisans sınavı saat kaçta? KPSS Ön lisans bölümleri hangileri? KPSS Ön lisans en düşük bölümler hangileri? KPSS Ön lisans sınavı için hangi belgeler isteniyor? Detaylar haberimizde…

İşte KPSS Ön lisans sınav tarihi! KPSS Ön lisans bölümleri neler?

İptal edilen 2022 KPSS sınavının ardından gözler yeni sınav tarihlerine çevrildi. KPSS Lisans sınavının bitimiyle KPSS Ön lisans sınav tarihi merak edilmeye başlandı. 2022 KPSS Ön lisans sınav tarihi 9 Ekim olarak belirlendi. 9 Ekim 2022 Pazar günü yapılacak olan sınav toplam 130 dakika sürecek.

KPSS Ön lisans sınavı saat kaçta yapılacak?

9 Ekim Pazar günü yapılacak olan sınav 10:15’te başlayıp 12:45’te son bulacak. Adaylar için tanınan süre toplam 130 dakika olarak belirlenmiştir.

KPSS Ön lisans sınavında kaç soru çıkacak?

KPSS Ön lisans sınavına girecek adaylar için toplam 120 soru hazırlanmıştır. Sorular, 60 soru genel kültür ve 60 soru genel yetenek olarak ayrılmıştır. KPSS Ön lisans sınavına girecek memur adaylarına 120 soru için toplam 130 dakika tanınıyor.

İşte KPSS Ön lisans sınav tarihi! KPSS Ön lisans bölümleri neler? - Resim : 1

KPSS Ön lisans sınavı soru dağılımları nasıl?

KPSS Ön lisans soru dağılımları aşağıdaki gibidir:

Tarih: 25 soru

Coğrafya: 18 soru

Vatandaşlık: 9 soru

Güncel bilgiler: 6 soru

Matematik (matematik + geometri + sayısal matematik): 30 soru

Türkçe (dil bilgisi + paragraf + sözel mantık): 30 soru

KPSS Ön lisans sınavına girmek için hangi belgeler gerekir?

KPSS Önlisans sınavına girecek olan adayların yanında mutlaka TC. nüfus cüzdanları ve sınav giriş belgeleri olmak zorunda. Memur adayları sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin sitesinden alabilirler.