"3. dünya savaşı başladı"

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı devam ederken tüm dünyanın gergin bekleyişi devam ediyor. Ukrayna ve Rusya cephesinden müzakerelerin çıkmaza gireceğine yönelik sinyaller peş peşe gelirken, korkulan "3. Dünya Savaşı" çıkışı geldi.

"3. dünya savaşı başladı"

Ukrayna, dün akşam saatlerinde Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi Moskva'yı vurduğunu açıkladı. Yaşanan olayın ardından Rus cephesinden yapılan açıklamada, "Hedeflenen limana doğru ilerlerken top ateşine tutulan gemideki mühimmat patladı, gövdesinde yangın çıkan gemi büyük hasar gördü ve dengesini kaybetti. Dalgalı denizde gemi battı" açıklamasını yaptı.

 

Amiral gemini battı, Rusya harekete geçti

Rus devlet televizyon kanalı Rossiya 1'de, savaş gemisi Moskva'nın batmasının ardından ilginç bir açıklama yapıldı. Sunucu Olga Skabeyeva "Yükselen tansiyonun artık rahatlıkla Üçüncü Dünya Savaşı olarak adlandırılabileceğini" söyledi.

Rusya Devlet Televizyonu'na göre Rus savaş gemisi Moskva'nın batmasının ardından Üçüncü Dünya Savaşı çoktan başladı bile. Önde gelen bir televizyon sunucusundan gelen tüyler ürpertici açıklama, Moskova'nın Ukrayna'da bir başka askeri istihbarat ajanını kaybettiği haberiyle, Kremlin'in en seçkin casus servisine son darbe vurulduğu netleştiğinde geldi.

 

"Çok katmanlı savaş sürüyor"

Askeri yorumcu Dmitry Drozdenko, devlet tarafından yönetilen bir diğer televizyon kanalında yayına katılarak "Aslında kolektif Batı ile tam ölçekli ve çok katmanlı bir savaş sürüyor. Ve Batı uzun zamandır savaşa hazırlanıyor" diye konuştu.

"Batı emrini yerine getiriyor"

Vremya Pokazhet'in sunucusu Olesya Loseva, izleyicilere Batı'nın artık Ukrayna'ya "zilyonlarca silah" tedarik ettiğini ileri sürdü ve Ukrayna'nın "daha fazla kanlı provokasyon" yaparak Batı'nın emrini yerine getirdiğini savundu.

Geminin batması sonrası peş peşe bombaladılar

Rusya, amiral geminin batmasının ardından adeta saldırı butonuna bastı. Rusya, Kiev'deki fabrikayı bombaladı ve bir gecede yerle bir etti. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, gemisavar füzeleri ve diğer Ukrayna roketleri üreten 'Vizar' tesisini imha ettiğini duyurdu.