Kredi borcu olanlar dikkat, düğmeye basıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu ekonomik ve yargısal reformlarda, vatandaşın kredi borçları da masada. Peki neler yapılacak? Kredi borçları yapılandırılacak mı? Kredi borçlarında faizler indi mi? İşte detaylar...

Kredi borcu olanlar dikkat, düğmeye basıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekonomide istikrar, büyüme ve istihdam odaklı yeni bir seferberlik başlatıyoruz" diyerek açıkladığı ekonomik ve yargısal reformlarda vatandaşın kredi borçları da gündemde... Önceliğin vatandaşın kredi ve SGK borçlarına verileceği belirtildi. Özellikle esnafa nefes aldıracak farklı adımlar söz konusu... Bu kapsamda, iş dünyası, esnaf ve küçük işletmelerin sıkıntılarını hafifletmek için SGK prim, vergi borçları gibi konularda (yeniden yapılandırma taksitleri dahil) ödemelerin ertelenmesi üzerinde duruluyor. Kredi borçlarının ödemesinin ertelenmesi gibi işletmeleri rahatlatacak bazı formüller üzerinde çalışmalar yapılıyor.

Yapılandırma kapsamında yer almayan 5 milyar liralık çifti borçları da masada. Hukuk reformu çerçevesinde ise özellikle mahkemelerin işleyişi, hakim kararları, ticaret hukukundan kaynaklanan sıkıntıların aşılmasına dönük düzenlemeler yer alması bekleniyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması kapsamında son başvuru tarihinin Aralık ayının son günü olduğunu ve ilk taksit son ödeme süresinin ise Mart başı olacağını açıkladı. Bakan Selçuk, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında' yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Selçuk uyarılarında sigorta primlerinin, genel sağlık sigortası priminin, işsizlik sigortası priminin, idari para cezalarının, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların yapılandırma kapsamında olduğunu anımsattı.