Kredi çekerken dikkat! Konut, taşıt veya ihtiyaç...

Kredi çekmeyi düşünen vatandaşlar için “Kredi başvurum onaylanacak mı?” sorusu önem taşıyor. Başvurmak istenen kredi türüne göre geçerli kredi çekme şartları bulunuyor. Peki, kimler ne kadar kredi çekebilir? İşte detaylar...

Kredi çekerken dikkat! Konut, taşıt veya ihtiyaç...

Kredi çekmeyi düşünen vatandaşlar için htiyaç, konut ya da araç kredisi fark etmeksizin bankaya gitmeden önce mutlaka bilmeniz gereken detaylar bulunuyor. Kredi başvurusunda bulunabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak ve belgelenebilir bir gelire sahip olmak gerekiyor. 

Kredi çekmek istenen tutar ile gelir arasında bir denge olması gerekiyor. Gelirden bu harcamalar düşüldüğünde geriye kalan tutara göre aylık kredi taksit ödemelerinin belirlenmesi önem arz ediyor. 

Bankalarla olan ilişki ve ödemelerin zamanında yapılması da banka ile vatandaşlar arasındaki güvenin kurulmasını sağlıyor. Bu durum kredi notunuzu da olumlu yönde etkiler ve ileride kredi çekmenizi başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını kolaylaştırıyor. Bu durumda öncelikle Kredi Risk Raporu'nuzu alarak kredi notuzu öğrenmelisiniz.

Kredi notu bugüne kadar bankalara olan burçlarınızı zamamında ödemenize, gelirinde olan düzenli artışı göre değişiyor. Kredi notunuz düşük ise kredi çekmek için biraz beklemenizde fayda olacaktır. Yaklaşık 3 aylık  sürelerde kredi notu değişiyor. 3 ay boyunca ödemelerinizi düzenli yapmanız kredi çekmenizi kolaylaştıracaktır. 

Konut kredisi

Kredi  çekmek için gereken temel şartlar konut kredisi için de geçerli. Bununla birlikte, konut kredisine başvurmadan önce hazırlamanız gereken belgeler çalışma durumunuza (özel sektör, emekliler, iş yeri sahipleri ve kamu çalışanları) göre değişiklik gösteriyor. Buna ek olarak da kredi taksitlerini daha rahat ödemeniz için belli miktarda peşinatına sahip olmanız gerekli.
 
Taşıt kredisinde ise satın alınmak istenen sıfır ya da ikinci el aracın değerinin belli bir kısmı için kredi çekmek mümkün.