Krediyle borsa hayali felakete sürükler!

Uzmanlar, "Evinizi, arabanızı satın, kredi çekin" şeklinde yönlendirilen küçük yatırımcıları uyarıyor: "Kredi çekerek Hisse alıp zengin olma hayali sizi felakete sürükler."

Krediyle borsa hayali felakete sürükler!

Uzmanlar özellikle manipülatörlerin "Evinizi, arabanızı satın, kredi çekin" şeklinde yönlendirilen küçük yatırımcıların bunları yapmaması konusunda yatırımcıları uyararak, "Kredi çekerek Hisse alıp zengin olma hayali sizi felakete sürükler" diyor.

Dünyada tüm hisse senedi piyasalarının pandemi nedeniyle bir gün iyi 3 gün kötü olduğu, Borsa İstanbul'un da çoğu gün değer kaybettiği ortamda borsanın küçük hisseleri her gün tavan yaparak ilerliyor. Bu şirketlerin bir çoğunun zararda olması da dikkat çekiyor. Bu yükselişin nedeni ise çoğunlukla sosyal medyada yazılanlar ve kulaktan dolma bilgilerle borsada zengin olma hayali kuran ve şirketlerin bilançosuna yapısına bakılmadan manipülatif hareketlerle yükseltilmiş hisselerin cezbettiği yeni yatırımcıların satın alımları oluyor. 

Hisse senedi piyasasını bilmeyen bu kitle manipülasyonla yüzde 100, 200 yükseltilmiş hisselerin bir kez daha bu kadar yükseleceğini düşünerek hisse alıyor. Bu alımlarla bazen tesadüfen şimdilik para kazananlar oluyor. Bunu gören arkadaşları ve çevresi de aynı hisseyi veya sosyal medyadan işaret edilen hisseleri satın alıyor.

Şimdilik bu hisselere akın sürdüğü için yükselişler devam ediyor ve bu hisselerde bulunanlar para kazanıyormuş gibi görünüyor. Ancak bu akın bittiğinde çoğunluğu zararda ve bilançosu çok da iyi olmayan turizm, spor kulübü gibi gelirini artırması imkansız hisselerin de aralarında bulunduğu küçük hisselerin geri geleceğini bilmek çoğu uzmana göre zor değil.