Kripto para yatırımcıları şokta.. Thodex battı mı?

Türkiye'de hizmet veren kripto para borsası Thodex kullanıcıları şokta. Dün akşamdan beri işlem yapılamayan borsada kullanıcılar tek tek suç duyurusunda bulunmaya başladı.

Kripto para yatırımcıları şokta.. Thodex battı mı?

Türkiye'nin bilinen kripto para borsalarından biri olan Thodex battı mı?

Borsada dün akşamdan beri işlem yapılamıyor, platforma üye olanlar tek tek suç duyurusunda bulunmaya başladı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre 2017 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Thodex kripto para borsası yaptığı açıklama ile işlemlerini durdurdu. Dün akşam saatlerinden bu yana işlem yapılamayan sitenin bir anda kapatılması tepkilere neden oldu.

Thodex’ten yapılan açıklamaya göre bir kuruluşun şirkete yatırım yapmak istemesi nedeniyle tekliflerin değerlendirilme aşamasına geçildiği belirtildi. Açıklamada, devir işlemleri tamamlanana kadar kripto para alım ve satımına yönelik işlemlerin durdurulduğu, devir sürecine kadar ise kullanıcıların bilgilendirileceği, internette yer alan olumsuz haberlere ise itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

İletişim bilgisi bulunmuyor 

Thodex kullanıcıları bir anda hesaplarına erişemeyince iletişim kurmak için çabalasa da internet sitelerinde ulaşabilecekleri bir telefon ya da e-posta adresi bulunmuyor. Bu nedenle sosyal medya platformlarında Thodex’e ilişkin birçok paylaşım yapıldı. Sosyal medya platformlarında Thodex’in ofisinin boşaltıldığı, hafta içi olmasına rağmen ofisin boş olduğu ve sadece tabelanın kaldığı iddia edildi.

Suç duyurusunda bulunuldu

Twitter üzerinden bazı kullanıcılar şirketin yöneticisi olarak Faruk Fatih Özer’e “nitelikli dolandırıcılık” yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Suç duyurusunda şirketin yöneticisi Faruk Fatih Özer’in açıklama yapmadığını, polis nezaretinde şirketin adresine gidildiği ve adreste kimsenin olmadığı öne sürüldü.