Kripto paralar yeniden yükseliş trendine girdi!

Daha önce sert bir düşüşle yatırımcısına hayal kırıklığı yaşatan kripto paralar yeniden yükselişe geçti. Bir hafta öncesine kadar 45 bin dolar seviyelerinde olan Bitcoin önceki gece 51 bin 951 dolar seviyelerine kadar çıktı. Analistler yeni tahminlerini ortaya koyarken, IMF'den ise uyarı geldi.

Kripto paralar yeniden yükseliş trendine girdi!

Kripto paralardaki düşüş tekrar yükseliş trendine girmeye başladı.

Daha önce de Bitcoin ile başlayan düşüş yeniden Bitcoin ile yükselişe geçti.

Yakın zamanda 69 bin dolar seviyelerinden 42 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin yüzde 5'e yakın yükselişle 51 bin 950 dolar seviyelerinde çıktı.

Bitcoin tarihi zirvesinden uzaklaşmıştı

Geçtiğimiz haftalarda kripto para birimleri sert değer kaybıyla yaşamış ve lider kripto para birimi Bitcoin tarihi zirvesinden yüzde 40'a varan rakamla uzaklaşmış oldu.

Altcoinlerde de büyük kayıplar yaşandı

Lider kripto para birimindeki sert düşüş altcoinlere de vurdu. Altcoinlerde de büyük kayıplar yaşanırken Ethereum da 4 bin dolar seviyesinin altına indi.

Ethereum şu sıralar yüzde 4055 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Genel olarak incelendiğinde Bitcoin'e 144.9 milyon dolar, Ethereum'a 15.1 milyon dolar, Solana'ya 4.6 milyon dolar giriş yaşandı.

Cuma günü Bitcoin'de işlem hacmi Kasım ayının 8 milyar dolar olan günlük ortalamasının neredeyse iki katına 15 milyar dolara çıktı.

İlk sırada yer alan Bitcoin ise şu anda 51 bin doları zorlayarak 50 bin 957 dolardan işlem görüyor.

Üçüncü sıradaki BNB, 545 dolardan işlem görüyor. Hafta içinde 510 dolara kadar gerileyen kripto para birimi en yüksek 552 doları gördü.

100 bin dolarlık 6 haneli flaş tahmin!

Fundstrat Global Advisors Dijital Varlık Stratejisi Başkan Yardımcısı Armando Aguilar hem kripto paralar hem de Ethereum'la ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Aguilar, yıl boyunca piyasayı sarsan dalgalanmanın gelecek yıl da sürmesini beklediğini söylerken; Ethereum için 9 bin dolarlık tahminde bulundu.

Şu sıralar 51 bin dolar bandını zorlayan (50.968 dolar) Bitcoin için ise 100 bin dolarlık 6 haneli bir tahminde bulundu.

IMF'den risk uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) kripto para piyasalarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre kripto para piyasası 2 trilyon doları aştı. Söz konusu rakamın 2020 yılının başından beri toplam 10 kat artışa işaret ettiği belirtiliyor.

IMF'ye göre ilk risk denetim ve risk yönetimi. Yani bu piyasada işlem yapan kurum ve kişiler için işletme, denetim ve risk yönetimi konusunda yetersizlik en büyük risklerden biri.

IMF ayrıca tüketicilerin de risk altında olduğunu belirtti. Özellikle şeffaflıktan uzak bir piyasa olduğunun altını çizerek kara para aklamakta veya terörün finansmanında kullanılmasının ciddi olarak problem olduğunu ifade etti.