Altın tehdit altında

Kripto paraların giderek daha popüler bir varlık sınıfı haline gelmesi ile altın ve kripto pazarlar arasında büyük bir kayma öngörülüyor. Türkiye için büyük bir yatırım aracı olan altın tehdit altında...

Altın tehdit altında

Uluslararası yatırım bankası altın için kritik değerlendirmelerde bulundu. Özellikle Türkiye için büyük yatırım araçlarından biri olan altın tehdit altında. JPMorgan Chase stratejistlerine göre altın, kurumsal yatırımcıların kriptoparalara giderek daha fazla ilgi göstermelerinin etkisi ile sıkıntı yaşayacak.

Kripto paraların giderek daha popüler bir varlık sınıfı haline gelmesi ile altın ve kripto pazarlar arasında büyük bir kayma öngören Wall Street'teki birkaç yatırım bankasından biri olan JPMorgan, bu trendin değerli metal piyasalarındaki boğalar için önümüzdeki yıllarda bir problem yaratacağını vurguladı.

Bitcoin'in hane yatırımlarındaki payı yüzde 0,18

Bitcoin'in şu anda ailelerin resmi varlıkları içinde payının şu anda sadece yüzde 0,18 olduğunu, altın borsa yatırım fonlarının oranının ise yüzde 3,3 olduğunu belirten JPMorgan, kısa vadede Bitcoin fiyatının hedefi geçmesi, altın fiyatının toparlanmaya hazırlanması yönünde iyi bir şans bulunduğunu da ifade etti.