Küçük kız depremi anlattı: Ablam yatağın altına saklandı

6 büyüklüğünde meydana gelen Denizli depremi Burdur'da da hissedildi. Denizli depremi sırasında çok korkan 8 yaşındaki Hüma depremi "Her şey düştü, her ev de dengesini kaybetti sallanbaçta. Ablam odaya geldi, deprem oluyor dedi ve yatağın altına saklandı" diyerek anlattı.

Küçük kız depremi anlattı:  Ablam yatağın altına saklandı

İzmir'de 11.47'de meydana gelen depremin ardından Denizli de art arda iki kez sallandı. İlk olarak saat 14.19'da 4,2 büyüklüğünde meydana gelen depremi Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te meydana gelen 6.0 büyüklüğünde ikinci deprem takip etti.  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre ilçeye bağlı Armutalanı köyüne 1,74 kilometre mesafede yaşanan depremin 7,09 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

 

 

Bozkurt-Çardak arasında çok şiddetli hissedildi

AFAD'ın Denizli İl Müdürü Ali Etiz, Bozkurt ilçesinde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre, can kaybının olmadığını  söyledi. Etiz'den alınan bilgilere göre binalarda da önemli bir yıkılma oluşmadı. Etiz, Bozkurt merkezli 6 şiddetindeki depremin, Bozkurt-Çardak arasında çok fazla hissedildiğini aktardı. Etiz depremin ardından muhtarlarla ilk görüşmeleri yaptıklarını ve bilgi aldıklarını belirti.

6 şiddetindeki Denizli depremi Antalya, Burdur ve Isparta'da da hissedildi.

"Araçlar durdu, evlerdeki vatandaşlar sokağa çıktı"

Denizli depremi, Burdur'da hissedildi. Araç süren vatandaşlar araçlarını durdurarak aşağı inerek neler olduğunu anlamay çalıştı. Evlerdeki vatandaşların da dışarıya çıkarak telefonlara sarıldı.