Külçe külçe altın çıkarılacak! İlk adım bugün atılacak

Bilecik'te Gübretaş'a ait sahada 2020 yılında keşfedilen 3,5 milyon onsluk altın kaynağında işleme aşamasına gelindi. Tesiste ilk külçe bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dökülecek.

Külçe külçe altın çıkarılacak! İlk adım bugün atılacak

Bilecik'te Gübretaş'a ait sahada 2020 yılında keşfedilen 3,5 milyon onsluk altın kaynağının bulunduğu maden için geri sayım başladı. Gübretaş'a ait sahada 2020 yılında keşfedilen 3,5 milyon onsluk altın kaynağında işleme aşamasına gelindi. Tesiste ilk külçe bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dökülecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açılışı yapılacak altın madeniyle ilgili açıklamasında "Söğüt´te yine Türkiye´nin sayılı altın maden işletmelerinden bir tanesinin açılışını yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız orada ilk altını dökmüş olacak. Toprağın altında bir başka cevheri daha ekonomiye kazandırmanın mutluluğu ve heyecanını birlikte duyacağız" dedi.

İtahalatta önemli bir açığı kapatması beklenen madende yılda 6-7 ton altın üretimi hedefleniyor. Madenin Türkiye'nin yıllık altın üretiminin yüzde 15'ini sağlaması bekleniyor.