Bakan Ersoy açıkladı! Mayıs ayında tamamı aşılanacak

Koronavirüs salgınından en çok hasar alan sektörlerden biri olan turizm sektöründeki çalışanların ne zaman aşılacakları belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, turizm sektörü çalışanlarının mayıs sonuna kadar aşılanmış olacağını bildirdi.

Bakan Ersoy açıkladı! Mayıs ayında tamamı aşılanacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs tedbirlerine ilişkin, tüm sektörü ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, "Güvenli Turizm Sertifikası'nı daha güvenli hale getirecek olan Türkiye genelindeki turizm çalışanlarının tamamını aşılıyoruz" diyerek sözlerini şöyle sürdürüdü:

Sektörde havacılık, havalimanları, seyahat acenteleri, turistik taşımacılık. otel konaklamaları veya Turizm Bakanlığı belgeli restoranlar olsun bunların tamamı, geçen aydan itibaren açık olanlar öncelikli olmak kaydıyla aşılanmaya başlandı, mayıs sonuna kadar personelin tamamı aşılanmış olacak. Geçen seneye kıyaslandığında hem önlemler daha fazla artırıldı hem de turizm personelinin tamamı aşılanmış olarak hizmet verecek. Geçen seneye kıyaslandığında, Türkiye'nin turizm hizmetleri çok daha konforlu ve sağlıklı şekilde sunulacak.

Ersoy, geçen yıl Türkiye'den dönüş yapan turistlerde koronavirüs görülme oranlarının da oldukça düşük olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin almış olduğu önlemlerin son derece etkili olduğunu aktaran Ersoy, "Türkiye'de tatile gelip ülkesine dönen turistlerde koronavirüs bulunma oranı çok çok çok düşük, yüzlerle değil on binlerle ifade edilecek kadar düşük çıktı" dedi.

Türkiye'de ne kadar turizm işletmesinin sertifika aldığına ilişkin soruya da Ersoy, sertifika programının sadece otelleri değil, turizm taşımacılık, havalimanları, havayollarını da kapsadığını bildirdi.

Perşembe akşamından itibaren genişletilmiş kapatma uygulanacağını anımsatan Ersoy, "Kısıtlamalar hiçbir zaman Türkiye'yi ziyaret eden turistleri kapsamıyor. Onlar istedikleri gibi pasaportlarıyla sokaklarda dolaşabiliyor, otellerinden çıkabiliyorlar. En çok ziyaretçi alan önemli müze ve ören yerlerimiz açık oluyor, hem açıklar hem de çok daha rahat oluyor. Artı bir bakıma turist olmak avantajlı oluyor Türkiye'de" diye konuştu.

Otellerde de Güvenli Turizm Sertifika Programı kriterleri uygulandığını anlatan Ersoy, geçen yıl programa 136 kriterle başladıklarını, bu yıl ise önemleri daha da artırarak 152 kritere çıkardıklarını bildirdi.

Çok iyi bir sertifikasyon programı uygulandığına değinen Ersoy, programın uluslararası alanda, Avrupa genelinde en az 5 ve daha fazla ülkede akredite olmuş firmalar tarafından verildiğini söyledi. Ersoy, sertifikayı alan otelleri ayda 3'ü habersiz, biri haberli 4 kez denetlendiğini belirtti.