Kur korumalı TL vadeli mevduat için kritik karar açıklandı: Yıl sonuna kadar geçerli olacak

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesaplarından 31 Aralık 2022’ye kadar hesap açanların yararlanabilmesini içeren karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kur korumalı TL vadeli mevduat için kritik karar açıklandı: Yıl sonuna kadar geçerli olacak

Kur korumalı mevduat hesaplarına başvuruların bu yılın sonuna kadar devam etmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre; 21 Aralık 2021 ile 31 Aralık 2022’ye kadar açılan hesaplar bu destekten yararlanabilecek. Hesaplar 90 günden kısa, 370 günden uzun olmayacak.

Hesaplara uygulanacak asgari faiz oranı politika faizinden düşük olamayacak fakat TCMB politika faizinden düşük olmamak üzere yeni asgari faiz oranı belirleyebilecek ve azami faiz oranı ise asgari faiz oranının en ez 300 baz puan üzerinde olacak.

Vade sonunda kurun vade başındakinden düşük olması halinde TCMB tarafından kur farkı ödemesi yapılmayacak. Yüksek olması halinde ise kur farkı üzerinden hesaplanan tutar faiz/kar payından düşülerek Merkez Bankası tarafından destek hesabına aktarılacak.

Hesabın vadesinden önce kapatılması durumunda ilgili tarihteki kur, vade başı kurdan yüksek olduğu takdirde kur farkı ödemesi farkına ilişkin ödeme yapılmayacak.