Kurban Bayramı ikramiyelerinde müjde! İşte rakamlar, Hesaplara ne kadar yatacak? Kurban Bayramı ikramiyeleri ne kadar ?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Kurban Bayramı ikramiyeleri belli oldu. Aile Destek Paketi adı altında ödenecek olan ve vakıf aracılığıyla yatırılacak olan Kurban Bayramı İkramiyesi miktarları belli oldu. Bayram öncesinde de ekstra ödemeler yapılacak.

Kurban Bayramı ikramiyelerinde müjde! İşte rakamlar, Hesaplara ne kadar yatacak? Kurban Bayramı ikramiyeleri ne kadar ?

Kurban Bayramı geldi çattı. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala nakit para ödemeleri ve bayram destek harçlıkları da merak ediliyor. Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle geçinmekte zorluk yaşayan vatandaşlar bu sefer de gözlerini devlet desteğine çevirmek zorunda kaldılar.

Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatacak olan yardım parasının da ne kadar olacağı merak konusuydu. İşte bu durum artık netleşti. Pandemi, ardından gelen zamlar vatandaşların belini iyice büktü. Ay sonunu zar zor getiren vatandaşlar mecburen devletin sosyal desteklerinden yararlanmanın yoluna bakıyor. Borcunun asgarisini ödeyen ya da bir sonraki aya devereden vatandalar kara kara düşünüyor. Özellikle pandemi ve fiyat pahalılığı sebebiyle borçalarını ödeyemen ya da eteleme yapan vatandaşların sayısı da çığ gibi büyümekte.

Devlet ise vatandaşların yardımına sonunda yetişti. Kurban bayramı öncesi hesaplara yatacak para netleşti. Herkes ne kadar kurban bayamı harçlığı alacağını merak ediyor

2022 yılının ilk dakikalarından bu yana gelen zamlar sonrasında vatandaşların beli büküldü. Vatandaş artık devletin sosyal yardımlarına gözleri çevirdi. Şimdi ise sırada Kurban Bayramı’ndan hesaplara yatacak olan ikramiye ya da Kurban Bayramı harçlıkları var. Kurban Bayramı öncesin gözler devlete çevrilmişti. Hesaplara yatacak olan miktar da belli oldu.

Türkiye bu zaman kadar vatandaşından sosyal medya desteğini hiçbir zaman kesmedi ve her geçen gün sosyal medya desteklerine yenisini ekledi. Kurban Bayramı’nda ise hem kurbanlıklar el yakıyor hem de vatandaşın her bayramda olduğu gibi bu bayramda da harcama yapmaları gerekiyor. Ancak Kurban bayramı İslam Alemi’nin ikinci büyük bayramı olduğu için diğer bayramlara benzemiyor. Dolayısıyla harcamalar diğer bayramlara göre iki katı daha da fazlalaşıyor.

Kurban Bayramı yaklaşırken ne yapacağını kara kara düşünen vatandaşlara devletet yeniden elini uzatıyor. Bayram öncesinde hesaplaya 1200 TL yatırıyor. Daha önceki bayramda 1100 tl yatırmıştı. Aile Destek Paketi adı altında ödenecek olan bu nakit para yardımıyla Kurban Bayramı öncesinde vatandaşa can suyu olması bekleniyor. Peki Kurban Bayramı ikramiyesi başvuruları nereden yapılıyor? İşte detaylar…

Milyonlarca vatandaşın beklediği Kurban Bayramı destek ödemesi Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden hesaplara yatırılıyor. Başvuruda bulunan vatandaşların ihtiyaç sahibi oldukları tespit edildikten sonra bayram öncesinde tüm ödemeler hesaplara yatırılıyor. Aile destek paketi tarafından hesaplara yatırılacak olan ödemeler PTT üzerinden de alınabilecek…

Daha önceki Ramazan Bayram'ında hesaplars 1100 TL gibi bir rakam yatmıştı. Bu yıl Kurban Bayramı'nda enflasyonun da etkisiyle ikramiyelerin zamlanması bekleniyordu. Basına sızan bilgilere göre Kurban Bayramı ikramiyeleri bu yıl 1300 ila 1650 TL arasında zamlanacağı belirtildi. 

Tüm bunların yanı sıra Ramazan Bayramı öncesinde olduğu gibi Kurban Bayramı öncesinde de evde yaşlı bakımı ve bakıma muhtaç olanlar için yapılan ödemeler de yine erkenden bayram öncesinde hesaplarda olacağı bilgisi verildi.