Kurbanlık fiyatları cep yakıyor! Şimdiden alanlar var büyük baş küçük baş kurbanlık fiyatları ne kadar?

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da vatandaş elini cebine atacak. Ancak bu bayram diğer bayramlardan farklı olacak… Çünkü Kurbanlık fiyatları cep yakıyor. Peki büyük baş kurbanlık fiyatları ne kadar, küçük baş kurbanlık fiyatları ne kadar İşte ilk gelen rakamlar….

Kurbanlık fiyatları cep yakıyor! Şimdiden alanlar var büyük baş küçük baş kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı geldi çattı… Şu sıralar vatandaşın gündeminde kurbanlık fiyatları var. Ancak gelen ilk rakamlara göre vatandaş bu sene baya üzülecek… Öte yandan bazı vatandaşlar şimdiden kurbanlıklarını almaya başladı bile…

Bayrama kısa bir süre kala kurbanlık arayışları da start aldı. Birçok vatandaşın kurbanlıklarını şimdiden alıp besiye çektiği de gelen bilgiler arasında. Bu yılın en çok merak edilen konularından biri de kurbanlık fiyatları… Kurbanlık sıkıntısı olmadığını söyleyen Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan Fiyatlarda enflasyon ve maliyetler nedeniyle bir takım artışlar olduğunu da belirtti.

Geçen yıl 35 TL bu Yıl 60-65 TL

Erdal Doğan Kurbanlıklara ilişkin ilk fiyat bilgisini de verdi. Doğan; “Geçen yıl Samsun’da büyükbaş canlı hayvanın kilo fiyatı 35 TL’den satıldı. Bu yıl ise 60 TL civarında satılıyor. Küçükbaş kurbanlık geçen yıl 800-1.500 TL arasında değişiyordu. Bu yıl ise 2 bin 500-4 bin TL arasında değişiyor. Geçen yıl büyükbaş kurbanlık ortalama 15 bin TL’ye alınabiliyordu. Bu yıl ortalama fiyat 20-25 bin TL arasında. Canlı 600 kiloluk bir tosunun fiyatı 40 bin TL’yi buluyor” dedi

Erken alan avantajlı

Tanıdık varsa kurbanlıkları şimdiden almakta fayda var. Genelde piyasası yükselmeden ilk başta alanlar ile kurban bayramının 2 veya 3’üncü günü alanlar nispeten daha ucuza kurbanlık alabiliyor. Kombinalardaki kesim ücretleri büyükbaş için 1.500, küçükbaş için 350, söküm ücreti 1.000, paylama ücreti 500, et çekim ücreti 5 TL.

Kurbanlık fiyatları cep yakıyor! Şimdiden alanlar var büyük baş küçük baş kurbanlık fiyatları ne kadar? - Resim : 2

Nakliye ve maliyet eklenecek

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu da “Tosun canlı kilogram fiyatı 65, damızlık vasfını kaybetmiş düve 60, dişi koyun 60, erkek koyun ise 65 TL’den satılacak” dedi. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde 4 kişi alınabilecek büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 25-35 bin lira arasında (ağırlığına göre değişiyor) olacağı öngörülüyor. Marketten küçükbaş alımında ise fiyatların 3 bin 500 - 4 bin 500 TL arası olması bekleniyor. Pazarlar kurulacağı zaman oluşabilecek nakliye fiyatları ve diğer maliyetler de kurbanlık fiyatlarını etkileyecek.