Küresel ısınmanın etkileri büyüyor! Yeni türler ortaya çıktı!

Bilim insanları tarafından yapılan açıklama pek çok insanı şaşkınlığa uğrattı. Küresel ısınmanın etkileri dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, birçok yeni hayvan türü keşfedildiği açıklandı.

Küresel ısınmanın etkileri büyüyor! Yeni türler ortaya çıktı!

Küresel ısınmanın etkilerini son dönemlerde artırdığına dönük alarm çanları çalıyor. Dünya'nın ortalama sıcaklıkları sürekli olarak artmaya devam ediyor, sıcaklıkların artmasıyla beraber buzullar da yavaş yavaş erimeye ve yok olmaya başlıyor. Dünya ciddi bir tehlikeye doğru gidiyor. 

Yeni türler keşfedildi

Bilim insanları, küresel ısınmayla beraber ortaya çıkan birçok yeni hayvan türü keşfetti. En büyük değişiklik ise buzların erimesinden dolayı yeni sıcak havaya adapte olmaya çalışan Arktik bölgesi hayvanlarında görüldü.

Küresel ısınmayla beraber birçok yeni hayvan türü keşfedildiği ortaya çıktı. Bilim insanları, küresel ısınmanın getirdiği en büyük değişikliğin, buzulların erimesinden dolayı yeni sıcak havaya adapte olmaya çalışan Arttik bölgesi hayvanlarında görüldüğünü açıkladı. NTV'nin haberine göre, bu bölgede kutup ayısı ile boz ayının birleşimden oluşan “bolar ayı” adlı bir tür oluştu. 'Bolar ayılar' veya 'Pizzly' olarak bilinen bu hayvanların, kahverengimsi bir tonu ve kutup ayısı ile boz ayı karışımı bir burnu bulunuyor. Avlanma için deniz buzuna çok fazla güvenmeyen bu hayvanlar, Kuzey Kutbu akrabalarına göre daha yüksek sıcaklıklara adapte oluyor. Bu tarz değişiklikler balinalarda, fok balıklarında ve kurtlarda ve daha birçok hayvanda da meydana geldi. Doğu Kuzey Amerika'da onlarca yıldır 'çakal kurt' olarak bilinen bir çakal-kurt melezi görülüyor. 1920'lerde Kanada'da, çakalların bölgelerini batıdan Ontario'daki Algonquin Park'a kadar genişlettikleri öğrenildi. 

Küresel ısınmanın etkileri büyüyor! Yeni türler ortaya çıktı! - Resim : 1

Küresel ısınmadan etkilenen bir diğer melez tür de iki farklı türün çiftlemesinden geldi. Gri ve beyaz olan liman yunusları, tipik olarak Kuzey Atlantik ve Kuzey Pasifik'teki ılıman sularda yaşar. Dall yunusları ise Kuzey Pasifik'te 65 derece kuzey enlemine kadar bulunuyor ve belirgin bir siyah beyaz desene sahipler. İkisinin melezleri, Kanada'nın British Columbia eyaletinin kıyılarında bulunuyor.

Dünyayı büyük bir tehlike bekliyor

Birleşmiş Milletler'in (BM) yeni raporuna göre, karbon emisyonlarının büyük bir hızla artmaya devam ettiğini vurguladı. Bu rapora göre, emisyonlar bu kadar yüksek kalmaya devam ederse tüm dünya 9 yıl içerisinde 1,5 derecelik önemli bir sıcaklık artış eşiğini yüzde 50 oranında aşma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Araştırmacılar, söz konusu durumun, daha yoksul ve gelişmekte olan ülkeler için yıkıcı etkilerinin olacağını açıkladı.