Kurtarma görevlisi madenci, eve yalnız dönmedi! "Artık onlar benim emanetim"

Hatay'da büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında, Zonguldak'tan afet bölgesine gönüllü olarak gelen madenci, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 4 kişilik ailenin güvercinlerini sahiplendi. Hayatını kaybeden ailenin yakınları tarafından hediye edilen iki güvercine 'garip' ve 'yetim' adlarını veren madenci, "Artık onlar benim emanetim" dedi.

Kurtarma görevlisi madenci, eve yalnız dönmedi! "Artık onlar benim emanetim"

Kahramanmaraşlı merkezli 7,7'lik depremin ardından Türkiye’nin her yerinden Türkiye Taşkömürü (TTK) ve özel sektörden madenciler, kurtarma çalışmalarına destek için deprem bölgelerine gitti. Zonguldak’ta depremin üçüncü gününde Kilimli ilçesinde faaliyet gösteren Entegre Madencilik'te çalışan 13 kişilik ekip, arama kurtarma çalışmalarına destek için Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gitti. Zonguldak’ta Entegre Madencilik'te çalışan Muhammet Atukeren (32), Esenler Mahallesi'nde 6 katlı bir apartmanın 4’üncü katından ses gelmesi üzerine arkadaşlarıyla beraber orada arama kurtarma çalışması yaptı.

Kurtarma görevlisi madenci, eve yalnız dönmedi! "Artık onlar benim emanetim" - Resim : 1

GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Atukeren ve arkadaşları, ellerine aldıkları kazma küreklerle 4 katı kırarak sesin olduğu yere ulaştı. Ancak madenciler sesin olduğu yere ulaştıklarında 4 kişilik bir ailenin vefat ettiği ve yanlarında molozların arasında güvercinlerin sıkıştığını gördü. Maden işçisi, molozların arasından güvercinleri çıkararak, vefat eden ailenin akrabalarına teslim etti.
Vefat eden ailenin akrabaları ise yaralı güvercinleri, teşekkür etmek amacıyla madenci Muhammet Atukeren’e hediye etti. Atukeren de yaralı güvercinleri orada gözü gibi bakarak, memleketi Zonguldak’a getirdi.

Kurtarma görevlisi madenci, eve yalnız dönmedi! "Artık onlar benim emanetim" - Resim : 2

ÜCRETSİZ TEDAVİ ETTİ

Madenci Muhammet Atukeren, yaralı güvercinleri tedavileri için kent merkezindeki veteriner kliniğine getirdi. Veteriner Hekim Gökmen Koç tarafından ücretsiz tedavi edilen güvecinler, sağlıklarına kavuştu.

Kurtarma görevlisi madenci, eve yalnız dönmedi! "Artık onlar benim emanetim" - Resim : 3