Kurtlar Vadisi ve Çukur'un yıldızı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine katıldı

Televizyonların fenomen dizileri arasında yer alan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (EDHO) dizisine bomba bir isim daha katıldı. Daha önce Kurtlar Vadisi ve Çukur'da da rol alan Erdinç Gülener dizide dengeleri değiştirecek.

Kurtlar Vadisi ve Çukur'un yıldızı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine katıldı

Altı sezondur seyirciyi ekran başına toplayan "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinin ekibine yeni bir oyuncu daha katıldı. Erdinç Gülener fenomen dizinin kadrosuna dahil oldu.

Gülener, Oktay Kaynarca'nın başrolünü oynadığı dizide Volkan karakterine hayat verecek. Volkan karakterinin dizide dengeleri değiştirmesi bekleniyor.

Erdinç Gülener kimdir?

Türk tiyatro, sinema ,dizi oyuncusu ve dublaj sanatçısı Erdinç Gülener, 26 Ocak 1971 yılında İzmit'te dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimini İzmit'te tamamladı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu. Aynı yıl devlet tiyatrolarının açmış olduğu sınavı kazanan Gülener, Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak göreve başladı. 2005 yılına kadar bu görevini sürdüren sanatçı, Ankara Devlet Tiyatrosu'na atandı ve halen burada oyuncu olarak çalışmaya devam etmektedir.

Kurtlar Vadisi ve Çukur'un yıldızı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine katıldı - Resim : 2
Erdinç Gülener

Kameralar karşısına ilk kez 2007 yılında yayınlanan Yeniz Evli dizisinde canlandırdığı Payidar karakteriyle adım atan Erdinç Gülener, bugüne kadar Ustalar, Alimler ve Sultanlar, Kurtlar Vadisi Pusu, Bu İşte Bir Yalnızlık Var, Ben Onu Çok Sevdim, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku, Kertenkele, Bir Deli Sevda ve Çukur gibi pek çok yapımda rol almıştır.

Son olarak Kuşlarla Yolculuk dizisinde Şeyh karakterine hayat vermiş olan Erdinç Gülener, 1.83 metre boyunda ve Kova burcudur.

Erdinç Gülener'in rol aldığı diziler ve filmler:

2020 – Kuşlarla Yolculuk (Şeyh) (TV Dizisi)

2019 – Çukur (Adem) (TV Dizisi)

2017 – Bir Deli Sevda (Cengiz) (TV Dizisi)

2014-2016 – Kertenkele (Komiser Ünal) (TV Dizisi)

2014 – Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (Poyraz) (Sinema Filmi)

2013-2014 – Kurtlar Vadisi Pusu (Müfettiş Kane) (TV Dizisi)

2013 – Bu İşte Bir Yalnızlık Var(Kenan) (Sinema Filmi)

2013 – Ben Onu Çok Sevdim (Ferit) (TV Dizisi)

2010-2011 – Canan (Selim) (TV Dizisi)

2010 – Ustalar, Alimler ve Sultanlar (Osman Gazi) (Sinema Filmi)

2007 – Yeni Evli (Payidar) (TV Dizisi)