Kuruluş Osman'dan Kefaret dizisine transfer!

Fox TV'nin ses getirmesi beklenen Kefaret dizisine Kuruluş Osman dizisinde beğeni toplayan ünlü bir isim katıldı. Ünlü oyuncu başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay'ın eşini canlandıracak.

Kuruluş Osman'dan Kefaret dizisine transfer!

FOX TV,  iddialı bir dizinin hazırlığında kanalında... Yapımını 25 Film’in üstlendiği, yönetmen koltuğunda Mesude Erarslan'ın oturacağı ve senaryosunu Mahinur Ergün’ün kaleme aldığı yeni dizi, Zülfü Livaneli’nin Konstantiniyye Oteli kitabından uyarlandı. Dizinin başrollerinde Nurgül Yeşilçay ile Mert Fırat var. Dizide Yeşilçay'ın eşini oynayacak isim ise belirlendi. 

Nurgül Yeşilçay, dizide özel bir ortaokulda müzik öğretmenliği yapan, iki çocuk annesi ''Zeynep'' karakterini canlandıracak.

 
Mert Fırat ise dizide ''Başkomiser Sinan'' olarak izleyici karşısına çıkacak.

Merakla beklenen dizisinin kadrosuna bomba bir isim dahil oldu.  Zülfü Livaneli’nin Konstantiniyye Oteli kitabının bir hikayesinden uyarlanacak olan 'Kefaret' kod adlı dizinin kadrosuna başarılı oyuncu Yurdaer Okur katıldı.

Kuruluş Osman'dan Kefaret dizisine transfer! - Resim : 2

Çekimleri yakında İstanbul’da başlayacak dizide Yurdaer Okur, başarılı bir cerrah olan Ahmet karakterine hayat verecek, Zeynep’in (Nurgül Yeşilçay) eşi olarak izleyici karşısına çıkacak. 
Dizide Zeynep’in rüya gibi hayatının bir anda değişmesi üzerine ödediği kefaretler konu alınacak.

Yurdaer Okur kimdir?

29 Ekim 1974 yılında dünyaya geldi. Liseyi Samsun Bafra Süper Lisesi’nde okuyan oyuncu, lisenin ardından Akdeniz Üniversitesi Turizm işletmiciliği bölümünde lisans eğitimi aldı. Üniversitenin üçüncü yılında bölüme ısınamadığı için yarıda bırakarak okuldan ayrıldı. 

1994 yılında Hacettepe Üniversite Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne başladı. Yüksek lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yaptı.

1999 yılında Genco Erkal ile tanışan Yurdaer Okur, Dostlar Tiyatrosu oyuncu kadrosuna katıldı. Yalınayak Sokrates isimli tiyatro oyunu ile oyunculuğa adım attı. 2000 yılından beri dizi ve filmlerde rol alan Okur, Karadayı, Sakarya Fırat, Kısık Ateşte 15 Dakika ve Köprü gibi bir dönemin büyük ses getiren yapımlarında yer aldı.

2014 senesinde “Kod Adı Reaksiyon” dizinin Erdal Beşikçioğlu, İbrahim Çelikkol, Selen Soyder, Nehir Erdoğan, İsmail Demirci isimlerin yer aldığı dizide yer alan Yurdaer Okur oynadı.

Oyuncu başarısını Kuruluş Osman dizisi ile devam ettirdi. Dizi de canlandırdığı karakter ile ilgi odağı olmuş ve izleyicinin en çok merak edilen isimleri arasında yer almıştır.