Kuruyemiş fiyatları 3 katına çıktı! Yılbaşı öncesi zamlara rağmen hareketlilik

2023 yılına sayılı günler kala yılbaşlarının vazgeçilmezi olan kuruyemiş satışlarında hareketlilik yaşanıyor. Vatandaşlar, geçen yıla göre neredeyse 3 katına çıkan fiyatlar nedeniyle şikayet etse de yılbaşı öncesinde kuruyemişçilere ön sipariş veriyor.

Kuruyemiş fiyatları 3 katına çıktı! Yılbaşı öncesi zamlara rağmen hareketlilik

Kuruyemiş tezgahlarında yılbaşı hareketliliği sürüyor. Yeni yıla geri sayım başlamışken vatandaşlar, fiyatları geçen yıla göre 3 katına çıkan kuruyemişlere yoğun ilgi gösteriyor.

Bilecik'te 20 yıldır kuruyemişçilik yapan İlhan Öztürk, yılbaşı öncesi tüm hazırlıkların tamam olduğu, birçok müşterisinin siparişlerini verdiğini anlatarak, "Kuruyemişlerimizi dışarıda kendimiz kavuruyoruz. Ay çekirdeği, kabak çekirdeği, tuzlu fıstık, badem, kajularımızı sıcak sıcak müşterilerimize sunuyoruz. Hazırlıklarımızı bitirmek üzereyiz hemen hemen. Yani yılbaşına hazırız. Geçen seneye göre fiyatlarımız üreticinin maliyetlerinden dolayı tabi 2-3 katı fazla. Mazot, gübre ve tohumdan dolayı. Fakat bir rehavet var bu artık insanların yılsonunda en ucuz olan çekirdekte olsa evine kuruyemiş girmek zorunda. Ama pahalı ama ucuz bir şekilde insanlar zor da olsa alıyorlar. Tuzlu fıstık, karışık ve ay çekirdeği, kabak çekirdeği, karışıklarda taleplerimiz yoğun. Bunların yanında cips, kola onlarda gidiyor. 2023’ün hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

"Bu piyasa şartları altında zamlı olmasına rağmen fiyatları uygun buldum"

Müşteri Nedret Tosun ise, "Yılbaşı alışverişi için geldim. Fiyatlar gayet uygun. Bu piyasa şartları altında zamlı olmasına rağmen fiyatları uygun buldum" dedi.