Kuvvetli ve çok kuvvetli yağış uyarısı! İstanbul'da yağış erken başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli ve çok kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Uyarıya göre İstanbul'un Anadolu Yakası başta olmak üzere Karadeniz'in batı kesimlerinde anı sel ve su baskını riski bulunuyor... İstanbul'da yağış başladı.

Kuvvetli ve çok kuvvetli yağış uyarısı! İstanbul'da yağış erken başladı

Metgeoroloji, öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz geneli ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum ve Amasya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Bazı bölgelerde metrekarede 75 kilograma kadar yağış olması bekleniyor.

Erken başladı

Meteoroloji’nden İstanbul için yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerine kadar Anadolu Yakası ve kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. Öte yandan İstanbul'da yağış başladı. İstanbul'da etkili olması beklenen sağanak yağış başladı. Kara bulutların sardığı kentte, yağışlar özellikle Anadolu Yakası’nda etkili oluyor.

Bazı ilçelerdeki alt geçitlerde su birikintisi oluştu, bazı evleri de su bastı. 

Bazı vatandaşların da olası sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı otomobillerini kapalı alanlara bıraktığı görüldü.

 

İSTANBUL °C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 34°C
Az bulutlu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sakarya çevrelerinde, öğleden itibaren Batı Karadeniz geneli ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara'da hava

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde hava

Parçalı ve az bulutlu, zamanla İç Ege’nin çok bulutlu, öğle saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi'nde hava

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde hava

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Karaman ve Sivas hariç) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.