Vatandaşlara ve denizcilere uyarı! Öğleden sonra başlıyor

Kuzey Ege Denizi'nde öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu, 11 Nisan sabah saatlerinden itibaren ise kuzeybatı yönlerinden fırtına eseceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlara ve denizcilere uyarı! Öğleden sonra başlıyor

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Kuzey Ege Denizi için fırtına uyarısı yaptı. Fırtınanın, Kuzey Ege Denizi'nde, saat 12.00 itibarıyla güney ve güneydoğu yönlerinden esmesinin beklendiği bildirildi. Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren ise fırtınanın kuzeybatı yönünden etkili olacağının tahmin edildiği kaydedildi. 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) esmesi beklenen fırtınanın deniz ulaşımında aksamalara neden olabileceği üzerine vatandaşlar ve denizciler uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Muğla, Burdur, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kayseri, Kastamonu, Samsun, Mersin, Adana ve Hatay çevreleri ile Isparta'nın kuzeybatı, Karabük'ün doğu, Sinop'un iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.