Kuzey Marmara Otoyolu'nda kimyasal madde paniği

Başakşehir Kuzey Marmara Otoyolu Fenertepe Kavşağı'nda yol kenarına bırakılan yaklaşık 30 çuvalın içindeki kimyasal madde paniğe neden oldu.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kimyasal madde paniği

Kuzey Marmara Otoyolu’nda kimyasal madde paniği yaşandı. Üzerlerinden duman çıkan ve çevreye koku yayan kimyasal madde, özel kıyafetli görevlilerin incelemesinin ardından üzeri toprakla kapatıldıktan sonra iş makineleri ile alandan temizlenerek kaldırılacak. Kimyasal maddenin bırakıldığı alan havadan görüntülendi.

Başakşehir Kuzey Marmara Otoyolu Fenertepe Kavşağında yol kenarına içinde kimyasal madde bulunan 30 çuval bırakıldı. Üzerlerinden duman çıkan ve çevreye koku yayan kimyasal maddeleri görenler polis ekiplerine bildirdi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kimyasal madde paniği - Resim : 1

Maddenin cüruf olarak bilinen madde olduğu anlaşıldı

Olay yerine itfaiye AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri kimyasal madde bırakılan alan ve çevresinde güvenlik önlemi alırken AFAD'a ekipleri özel korumalı kıyafetler ile kimyasal maddeden numune aldı. Yapılan ilk tespite göre çuvalların içindeki maddenin demir cüruf olarak bilinen madde olduğu anlaşıldı. Kimyasal madde, üzeri toprakla kapatıldıktan sonra itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarının ardından iş makineleri ile alandan temizlenerek kaldırılacak. Kimyasal maddenin bırakıldığı bölge havadan da görüntülendi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kimyasal madde paniği - Resim : 2

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kimyasal madde paniği - Resim : 3