KYK burslarına zam geldi! KYK burs başvuruları başladı mı? KYK bursları ne kadar oldu 2022? KYK bursuna kimler başvurabiliyor?

KYK burs başvuruları ile ilgili detaylar, YKS yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen konulardan biri oldu. Milyonlarca öğrenci üniversite eğitimi boyunca devlet tarafından verilen KYK burslarına başvuru tarihini ve ücretini araştırıyor. Öğrenciler, her yıl yapılan KYK zamlarıyla bu sene de karşılaşacak. Peki, KYK bursları ne kadar oldu 2022? KYK bursuna kimle başvurabiliyor? İşte, merak edilen tüm detaylar...

KYK burslarına zam geldi! KYK burs başvuruları başladı mı? KYK bursları ne kadar oldu 2022? KYK bursuna kimler başvurabiliyor?

Üniversiteye yerleşen öğrencilerin gündeminde KYK bursu ile ilgili sorular var. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerin eaylık olarak verilen KYK bursu ile ilgili detaylar belli oldu. Her sene olduğu gibi bu sene de KYK burs ücretlerine zam geldi. Peki, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde KYK bur başvuruları başladı mı, KYK bursuna kimler başvurabiliyor?

Üniversite öğrencilerinin aldıkları eğitim boyunca cebini rahatlatmak adına Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu, her ay verilen KYK ve kredi burslarında detaylar merak konusu oldu. Maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilen KYK burs ve kredilerine her sene olduğu gibi 2022 yılında da zam geldi. Peki, KYK burs başvuruları başladı mı?

KYK burslarına zam geldi! KYK burs başvuruları başladı mı? KYK bursları ne kadar oldu 2022? KYK bursuna kimler başvurabiliyor? - Resim : 1

KYK burs ve kredi başvuruları, geçen sene olduğu gibi Eylül ayında başlaması bekleniyor. Geçen sen 2021-2022 eğitim öğretim döneminde yurt başvuruları, 6 Eylül'de e-Devlet üzerinden alınmıştı. Fakat, şu anlık 2022-2023 eğitim öğretim döneminde KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı ile ilgili net bir tarih yok. Konuyala ilgili resi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

KYK burslarına zam geldi!

Geçen sene yani 2021'de KYK burs ve kredi ücretleri, lisans öğrencileri için 650 TL, yüksek lisans öğrencileri için 1300 TL ve doktora öğrencileri için ise 1950 TL olarak belirlenmişti. Peki, KYK bursları ne kadar oldu 2022?

2022 yılında lisans öğrencilerine verilecek KYK burs ücreti 850 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1700 TL ve doktora öğrnecilerine 2550 TL oldu.

KYK bursuna kimle başvurabiliyor?

Burstan yararlanacak öğrenciler,

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.