Paris Saint Germain şampiyon olamıyor

Fransa'da üç haftadır şampiyonluğu ilan etme fırsatını tepen PSG'de teknik direktör Thomas Tuchel, oyuncuların odaklanamamasından şikayetçi. Öte yandan Tuchel'in Mbappe'yle ilgili sözleri dikkat çekti.

Paris Saint Germain şampiyon olamıyor
AA

Nantes'a 3-2 yenilerek herkesi şaşırtan PSG, hafta sonu da Lille'e 5-1 yenilerek şampiyonluğunu ilan edememişti.

PSG, Lille maçıyla birlikte Mart 2009'dan bu yana ligde ilk kez bir maçta 3'ten fazla gol yemiş oldu.

Nantes mağlubiyetinin ardından konuşan Alman teknik direktör Thomas Tuchel, "Çok kötü oynadık ve Nantes kazanmayı haketti" derken "Analiz etmesi kolay bir maç oldu. Kaybetmeyi hakettik, iyi performans göstermedik. Böyle oynayarak kazanmak imkansız" diye konuştu.

Böyle kötü oynamaya hakları olmadığını belirten Tuchel, "Fransa Kupası'nda Rennes'e karşı oynayacağımız final maçından bile endişeliyim" dedi.

PSG, Nantes karşısına birçok oyuncusundan yoksun çıkmıştı. Mbappe'yi de kadroya almayan Tuchel, "Mbappe'yi kadroya almamak benim fikrim değildi. Bazı nedenleri var. Bu ikimizin arasında. Onu kadro dışı bırakmış değilim. Lütfen bu konuda hikaye yazmayın" diyerek kafaları iyice karıştırdı.

PSG, bu hafta evinde karşılaşacağı Monaco'yu yenerse şampiyonluğunu ilan edecek. Ancak PSG'nin ünlü taraftar grubu Ultralar protesto kararı aldı ve maça gelmeyeceğini duyurdu.