Latif Şimşek'ten Gültekin Uysal'a Cemal Enginyurt tepkisi: Genel Başkanlığını gözden geçirsin

Demokrat Parti (DP) Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumalarının saldırısına uğrayan gazeteci Latif Şimşek, Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'a "Gültekin Bey, ben sizi beyefendi bir siyasetçi olarak biliyorum ama burada yapılan vandallığı bir parti Genel Başkanı olarak nasıl kabulleniyorsunuz? Burada linç girişimine uğrayan bir gazeteci var." dedi.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, gazeteciler Şaban Sevinç ve Latif Şimşek; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Geçtiğimiz cumartesi günü tv100 canlı yayınında DP Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumalarının saldırısına uğrayan Şimşek, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'a yönelik eleştirilerini dile getirdi. 

"Genel Başkanlığını gözden geçirsin"
Şimşek "Gültekin Bey, ben sizi beyefendi bir siyasetçi olarak biliyorum ama burada yapılan vandallığı bir parti Genel Başkanı olarak nasıl kabulleniyorsunuz? Burada linç girişimine uğrayan bir gazeteci var. Tek suçu sizin Genel Başkan Yardımcınızla tartışmaya çıkmış olmak. Burada sizin Genel Başkan Yardımcınız tarafından haksızlığa uğramış, mağdur edilmiş birisi var ve çıkıp tek kelime etmiyorsunuz. Hilmi Daşdemir ‘Gültekin Uysal, Cemal Enginyurt’tan korkuyor o zaman’ dedi. Eğer bir parti Genel Başkan’ı, Genel Başkan Yardımcısı’ndan korktuğu için bir tavır alamıyorsa, disipline sevk edemiyorsa, Genel Başkanlığını gözden geçirsin derim." ifadelerini kullandı.

"Haksızlığın arkasında değil karşısında durarak çok vicdanlı bir örnek verdiniz"
tv100 ailesine teşekkür eden Şimşek "Gerçekten bu alçaklıktan sonra bana çok destek veren tv100 ailesine, Pınar Ardor’a, Barış Yarkadaş’a, Doğan Çağlar’a hepsine çok teşekkür ediyorum. Haksızlığın arkasında değil karşısında durarak çok vicdanlı bir örnek verdiniz, çok teşekkür ederim." dedi.