Latif Şimşek'ten dikkat çeken açıklama: Amerika, Türkiye’nin güçlenmesini istemiyor!

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair'a katılan gazeteci Latif Şimşek "Türkiye bugün Suriye’de, Sudan’da, Katar’da, Libya'da askeri sahip bir ülke durumdadır. Amerika bu bölgedeki çıkarlarını koruyabilmek için Türkiye’nin güçlenmesini istemiyor" dedi.

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, LDP Eski Genel Başkanı Cem Toker, Gazeteci Latif Şimşek, CHP 23. Dönem Milletvekili Çetin Soysal; Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Yunanistan'ın Türk jetlerini tacizi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Ey Yunan, bak tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur, ağır. Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var, İzmir'i unutma." sözleri masaya yatırıldı.

 "Türkiye’nin güçlenmesini istemiyor"
ABD'nin Yunanistan'a yaptığı yatırımları değerlendiren Şimşek "Durup dururken milyar dolarlık yatırım yapmaz, mutlaka kendi çıkarları vardır. Bu çıkarlar gün gelecek Yunan devleti, Yunan halkı ile çatışacaktır. Amerika bu üsleri ‘köpeksiz köyde değneksiz dolaşır’ gibi sadece Yunanistan'a kurabilirdi. Yunanistan’daki üslerin pozisyonu Aslında Rusya için mi Türkiye için mi? Onu da tartışmak gerekir. Türkiye bölgesel güç olarak ortadadır. Eğer eski Türkiye şartları söz konusu olsaydı asla Azerbaycan’da Ermenistan’a karşı ortak bir savaş verip Karabağ’ı yeniden almasına kimse izin vermezdi. Türkiye bugün Suriye’de, Sudan’da, Katar’da, Libya'da askeri sahip bir ülke durumdadır. Amerika bu bölgedeki çıkarlarını koruyabilmek için Türkiye’nin güçlenmesini istemiyor." ifadelerini kullandı.