Lenfoma hastası adamdan 35 kg kitle çıktı

Isparta’da lenfödem hastalığı teşhisi konulan Hakan Altın, Marmaris’te yapılan bir operasyonla adeta yeniden doğdu. Altın, vücudundan alınan yaklaşık 35 kilogram ağırlığındaki kist ile yaşama yeniden 'merhaba’ dedi.

Lenfoma hastası adamdan 35 kg kitle çıktı

Isparta'da yaşayan Hakan Altın'a yıllar önce lenfödem hastalığı teşhisi konuldu. Kısa bir zamanda büyümeye başlayan kasıklarındaki ödem, Altın liseyi bitirip üniversiteli olduğunda dizlerine kadar sarktı.

Hayatını olumsuz etkileyen ödeme rağmen çalışan ve zaman zaman inşaatlarda çalışan Hakan Altın, hayalindeki mesleği icra edebilmek için üniversite sınavlarına girerek mimar oldu.

Ancak kasıklarında başlayan ur nedeniyle pantolon bile giyemez hale gelince okulunu bırakmak zorunda kalıp kendisini hayattan soyutladı. Tek başına yaşamsal ihtiyaçlarını bile karşılayamayan Hakan Altın için tüm ailesi seferber olsa da Türkiye'de 35 yıl önce gezmedik hastane ve doktor bırakmayan ailenin derdine kimse derman olmadı.

Lenfoma hastası adamdan 35 kg kitle çıktı - Resim : 2

Herkesin ameliyat etmekten çekindiği Hakan Akın ve ailesi, ümitlerini kestiği sırada Marmaris'te çalışan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doçent Dr. Tahsin Oğuz Acartürk ile tanıştı. Hakan Akın, Marmaris'te yapılan 6 saatlik operasyon ile kasık bölgesinden sarkmış vaziyetteki 35 kiloluk tümörden kurtulup kısa sürede normal hayatına döndü. Isparta'dan Marmaris'e gelen Hakan Altın ve ailesi doktora teşekkür ziyaretinde bulundu.