LGS ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüzbinlerce ailenin ve öğrencinin merakla beklediği LGS hakkında açıklamalarda bulundu. Selçuk, LGS'nin yapılacağını ifade ederek tarih konusunda o günü işaret etti.

LGS ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 7 Haziran 2020 tarihinde uygulanması planlanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durum nedeniyle erteleme, kısıtlama ve yasakların yaşandığı bu dönemde öğrenciler ve veliler kendileri için büyük öneme sahip olan LGS'nin ne zaman yapılacağını merak ediyor.

Bakan Selçuk, yaptığı açıklama ile LGS'nin yapılacağını ancak tarihin henüz belli olmadığını ifade etti. LGS tarihinin önümüzdeki hafta başında yapılacak olan kabine toplantısının ardından netleşeceğini belirten Selçuk, "LGS tarihiyle ilgili hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yapacak" dedi.

İlk dönem notları iyi olanlar avantajı yakaladı

Bakan Ziya Selçuk öte yandan sınıf geçme ve not ortalamasıyla ilgili de konuştu. Sınıf geçmenin olmayacağı bu yıl ilk dönem notları baz alınacak. Yıl sonu ortalaması da ilk dönem notlarına göre yapılacak. LGS'ye girecek olan milyonlarca çocuk, ilk dönemde aldıkları notlar üzerinden değerlendirilecek ve ortalamaları ona göre alınacak.

İlk etapta 7 Haziran olarak açıklanan LGS tarihinin biraz daha ileri bir tarihe ertelenebilme sebebi var. Bunun en büyük işareti ise uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar uzatılması. Normalleşme sağlandığı takdirde Haziran ayı içerisinde yapılması planlanan LGS'nin düşük bir ihtimal olsa da Temmuz ayına kalabileceği belirtiliyor.

LGS tarihi için Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları da etkili olacak. Bilim Kurulu'nun yapılabileceği yönünde tavsiye vermesi halinde sınav en yakın zamanda gerçekleşecek.