Libya'da Hafter yanlısı meclisten skandal Türkiye kararı

Libya'nın doğusunda bulunan Temsilciler Meclisi, başkent Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac hükümeti ile Türkiye arasında yapılan askeri işbirliği anlaşmasının iptal edilmesini öngören bir karar aldı.

Libya'da Hafter yanlısı meclisten skandal Türkiye kararı

Al Arabiya kanalının haberine göre; Libya’nın Bingazi şehrinde bulunan Temsilciler Meclisi, Trablus Yönetimi ile Ankara arasında imzalanan işbirliği anlaşmasına ilişkin bugün olağanüstü toplandı.

Uluslararası geçerliliği olmayan parlamento, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile Türkiye'yle varılan anlaşmaya dahil olan herkesin dosyasının Libya Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi.

Türkiye ile Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin yaptığı anlaşma yaptığı anlaşma

Türkiye, Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın tek taraflı hidrokarbon arama faaliyetlerini sekteye uğratacak bir anlaşmaya varmıştı.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 27 Kasım'da İstanbul’da bir araya gelmiş ve “deniz yetki alanlarının sınırlandırılması” yolunda bir mutabakat imzalamıştı.