Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti! Henry'nin rekoruna ortak oldu

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında PSG, sahasında Real Madrid'i Kylian Mbappe'nin golüyle 1-0 mağlup ederek rövanş öncesi avantaj yakaladı. Karşılaşmada bir penaltı kaçıran Arjantinli yıldız Lionel Messi, rekora ortak oldu ve Şampiyonlar Ligi tarihine geçti.

Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti! Henry'nin rekoruna ortak oldu

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında PSG, sahasında Real Madrid'i konuk etti. Karşılaşmayı ev sahibi ekip, Fransız yıldızı Kylian Mbappe'nin son dakikalarda attığı golle 1-0 kazanarak rövanş öncesi avantaj yakaladı.

 PSG'nin sezon başında Real Madrid'in ezeli rakibi Barcelona'dan transfer ettiği Lionel Messi, karşılaşmanın 62. dakikasında bir penaltı kaçırdı.

34 yaşındaki Arjantinli yıldızın penaltı vuruşunu, Real Madrid'in tecrübeli file bekçisi Thibaut Courtois kurtardı.

PSG'yi Real Madrid karşısında 1-0 öne geçirecek penaltı vuruşunu değerlendiremeyen Messi, Kylian Mbappe maçın son anlarında Fransız ekibini galibiyete taşımamış olsa eleştiri oklarının hedefi haline gelebilirdi.

Şampiyonlar Ligi'nde dört penaltı kaçıran Cristiano Ronalo'yu geçen Lionel Messi, Bu sezon şu ana dek sergilediği performansla beklentileri tam anlamıyla cevaplayamadı.

Forma giydiği 21 karşılaşmada 7 gol atan ve 6 asist yapan Messi, Ligue 1'de iki golde kalarak kariyerinin en düşük skorlu dönemini yaşadı.

Messi'nin kaçırdığı penaltıya rağmen Real Madrid engelini geçen ve ikinci maç öncesinde avantaj elde eden PSG, ligde ise oldukça rahat bir sezon geçiriyor.

En yakın rakibi Marsilya'nın 13 puan önünde liderliğini sürdüren Mauricio Pochettino'nun takımı bu sezon 24 lig maçına çıkarken, sadece Rennes deplasmanında mağlup olmuştu.

Henry'i yakaladı!

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Real Madrid'e karşı kullandığı penaltı vuruşunu değerlendiremeyen Lionel Messi, Devler Ligi tarihinin en fazla penaltı kaçıran iki oyuncusundan biri olarak tarihe geçti.

5. kez penaltı kaçıran Arjantinli efsane, bu istatistikte bir başka efsane isim Thierry Henry'yi yakalamış oldu.

Bu sezon 7 gol, 8 asist

Zaman zaman eleştirilerin hedefindeki isim olan Lionel Messi, bu sezon PSG formasıyla çıktığı 21 maçta 7 gol attı ve 8 asist kaydetti.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında 9 Mart'ta Real Madrid, sahasında PSG'yi konuk edecek.