Dünya bu yaratığı konuşuyor

Uzun yıllardır varlığı tartışma konusu olan Loch Ness Gölü Canavarı ilk kez bu kadar net şekilde görüntülendi. Bilim insanları son dönemde "devasa bir yılan balığı" olduğu iddiası ortaya atmıştı ki, bu görüntüler kafaları karıştırdı.

Efsane mi? Gerçek mi? Uzun yıllardır süren tartışmalardan biri olan Loch Ness Gölü Canavarı'nın varlığına dair bugüne kadar bulunan en büyük ipucu bu video görüntüler oldu.

Son dönemde yeniden tartışılan Loch Ness Canavarı için bilim insanları yeni bir iddia ortaya atarak, "O bir canavar değil ancak çok büyük bir yılan balığı olabilir. Suyun altından aldığımız örnekler bize bu bilgileri veriyor. Efsane olduğu kalabilir ancak sadece efsane olarak. Bundan ötesinin ihtimali yok" açıklamasında bulunmuştu.

Video ciddi bir kurum tarafından çekildi

Ness Bölgesi Somon Balıkçılığı Kurulu tarafından yayımlanan videoda devasa bir yaratığın bulanık suyun içinde kameranın önünden geçtiği net bir şekilde görülebiliyor. Facebook'ta paylaşılan görüntüler kısa süre içerisinde binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Herkes görüntüyü izledikten sonra aynı şeyleri yazdı, "Loch Ness Canavarı bu! Kesinlikle o olmalı... İlk kez net görüntüsü geldi... Dev bir yılan balığı da olabilir... Tam ölçüsünü almak lazım emin olmak için" gibi yorumlar yapan kullanıcılar videonun incelenmesini istedi.

Dinozor mu? Yılan balığı mı?

İnsanların büyük bir kısmı Loch Ness Nehri Canavarı'nın var olduğuna inanıyor. Zaman içerisinde hikayesi dünyaya yayılan Loch Ness Canavarı bilim adamları tarafından da defalarca araştırıldı ancak net bir sonuca ulaşılamadı. Yeni Zelanda'daki Otago Üniversitesi'nden araştırmacılar, nehrin dibine inmeye karar verdi ve analiz için 227 metrenin derinliklerinden 250 farklı su örneği topladı. Araştırma sonucu olarak da devasa bir yılan balığı olabileceğini ileri sürdüler.