Londra ve İstanbul'da nefes kesen kareografi

İstanbul ve Londra'da 15 Temmuz nedeniyle eş zamanlı flash mob etkinliği düzenlendi. Organizasyonu ise Cumhurbaşkanlığı yaptı.

Londra ve İstanbul'da nefes kesen kareografi

Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle yurt genelinde çeşitli anma programları yapıldı. 

Cumhurbaşkanlığı iletişim daire başkanlığı, İstanbul ve Londra'da eş zamanlı olarak "flash mob" etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Türkiye saati ile 18.00’da başladı. 

Sultanahmet Meydanı ile Tower Hill’de bir araya gelen 50 Türk ve 50 İngiliz performans sanatçısı, müzik eşliğinde kareografi performansı sergiledi.

Londra ve İstanbul'da nefes kesen kareografi - Resim : 1

Performans sanatçılarının müzik eşliğinde Türk Bayraklarını dalgalandırdığı etkinlik nefesleri kesti. Bir anda geldiler, darbe girişimini haber aldılar, sonra yere yığılanların yardımına koşuşturdular. Ardındansa üzerlerindeki hırkaları çıkarıp, Türk bayrağı basılı tişörtleriyle dans etmeye başladılar. 15 Temmuz hain darbe girişimini canlandırdılar.

Bu canlandırmayı, İstanbul Sultanahmet meydanı ile İngiltere’nin başkenti Londra’da eş zamanlı yaptılar.

Londra ve İstanbul'da nefes kesen kareografi - Resim : 2

Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu sembolize eden gösteri, her iki şehirde de çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi.

Gösteri, dayanışma içindeki insanların tek vücut olup sonunda zafer elde ederek Türk bayrağını yeniden dalgalandırmasıyla sona erdi.

Londra ve İstanbul'da nefes kesen kareografi - Resim : 3